Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Birahim Soumare, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti

Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Birahim Soumare, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret etti.

Sıcak ve sempatik tavırları ile dikkat çeken Büyükelçi Soumare, Kayseri'nin Seyyid Burhaneddin Hazretleri'nin duasını aldığına vurgu yaparak, "Burada olmaktan çok mutluyum. 6 aydır büyükelçiyim ve ilk belediye ziyaretimi Kayseri'ye yapıyorum. İki müslüman ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi için çaba sarfedeceğim. Burada yaşayan çok sayıda Mali'li öğrenci var. Bu öğrenciler iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişiminde çok büyük rol oynacaklar. Siz de göreve yeni başladınız. Allah yolunuzu açık etsin. İnşallah insanların ihtiyaçlarını karşılar ve dualarını alırsınız. Seyyid Burhaneddin Hazretleri gibi burada manevi bir şahsiyet var. Bu şehir onun dualarını alıyor. Yarın Cuma ve duaların kabul olduğu gün. Sizin için dua edeceğim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Büyükelçi Soumare'nin cana yakınlığına dikkat çekerek, "Birçok diplomatta gördüğümüz soğukluk sizde yok. Çok güleç ve cana yakın bir tavır içerisindesiniz. Kayseri, 6 bin yıllık tarihi olan, ekonomi, sağlık, turizm, tarım ve eğitim alanında başarılar yakalamış bir şehirdir. Biz de bu başarılara yenilerini eklemek için çalışacağız. Hem Seyyid Burhaneddin Hazretleri gibi manevi büyüklerimizin, hem de hemşehrilerimizin duasını alarak iyi işler yapmaya gayret edeceğiz. Mali ile yapılacak her türlü ortak çalışma ve işbirliğine katkı sağlamaya hazırız. Burada bulunan Malili öğrencilere de kapımız her zaman açık. Gözünüz arkada kalmasın, onlar bizim emanetimiz" diye konuştu.

Başkan Çelik ziyarette günün anısına Büyükelçi Soumare'ye bezemeli bir cam vazo ile Kayseri tanıtım kitabı verirken, Büyükelçi Soumare de Başkan Çelik'e çiçek takdim etti.