Yusuf DELİKTAŞ

Ulaşım Planlama ve Raylı Sis. Daire Bşk.

1970 Yılında Kayseri de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı.1988-1992 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü okudu.1993 yılında askerliğini kısa dönem olarak İzmir’de tamamladı.
1994 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde Otobüs İşletme Bölge Şefi olarak göreve başladı.1996-1999 yılları arasında Otobüs İşletme Şefi1999-2015 yılları arasında 16 yıl Toplu Taşıma Müdürlüğü görevini yürüttü.
1999 yılında Türkiye’de ilk toplu taşıma dönüşüm modellerinden olan Kayseri Modelinin dönüşüm süreci ve saha uygulaması operasyonlarını yürüttü.Bu uygulama Türkiye’de dolmuş uygulamasını tamamen kaldıran ve ücret toplama otomasyon sistemini elektronik ortamda kontaksız olarak yapan ilk uygulama olarakta kayıtlara geçmiştir.
2015 yılının Aralık ayında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı olarak göreve başladı. 2015-2019 yılları arasındaki görev süresi içinde ikinci defa Toplu Taşımada Dönüşüm projesini yürüttü ve tamamladı. Ayrıca trafik ve sinyalizasyon yönetimi alanında önemli çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar ile,
2017 yılı Toplu Taşımada Ekonomiklik ödülü
2018 yılı Toplu Taşıma Hizmet Kalitesi ödülü
2019 yılı Trafik dalında Online ve İnteraktif  Trafik Yönetimi ödülünü aldı.
2019 yılı Ağustos ayında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı olarak atandı.Halen bu görevi yapmakta olup,
aynı zamanda Halk Oyunları ve A sınıfı İş Güvenliği uzmanıdır. Trafik Eğiticiliği ve Direksiyon Eğiticiliği belgelerine de sahiptir.
Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kayseri'nin mevcut ve gelecekteki ulaşım özelliklerini tespit etmek, ulaşım taleplerinin gerektirdiği önlem ve yatırımlara yön verecek etüt, plan ve projelerini gerçekleştirmek. Kentin gelecekteki ulaşım sistemlerinin ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşıma öncelik verilerek planlanması ve bu amaçla kent içi ulaşımın temel öğesi olan toplu taşımın; hız (yolculuk süresi), konfor, güvenilirlik, güven ve maliyet unsurlarında oluşan hizmet düzeyini yükseltmek ve bulunabilirliğini artırmak için, Ulaşım Ana Planı doğrultusunda, yolağının toplu taşım ve öncelikli kullanımına yönelik projeler hazırlamak, hazırlatmak, uygulanmasını sağlamak.

Faaliyet ve Hizmetlerimiz

• Ulaşım Entegrasyonu Planlama Faaliyeti
  • Ulaşım Ana Planının Hazırlanması Faaliyeti
  • Raylı Toplu Taşıma Sistemi İnşaatı Yapım Faaliyeti
  • Trafik ve Sinyalizasyon Düzenleme, Yenileme ve Merkezi Kontrol Sistemi Yönetim Faaliyeti
  • UKOME Faaliyetleri
  • Elektronik Ücret Ödeme Sistemleri İle İlgili Faaliyetler

Daire Başkanlığımızın görev alanını belirleyen konulardaki çalışmalar daha önce Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığınca yürütülmekteyken 2005 yılında Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı kurularak bu görevleri üstlenmiştir.

Kent içi ulaşımda, ulaşım sistemlerinin sürücü ve araç odaklı olarak değil; kentte yaşayanların ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımına öncelik verilerek planlanması, kent içi ulaşım paydaşlarının memnuniyetinin sağlanması açısından önem arz etmektedir. Bu çerçevede bireysel ulaşımın azaltılarak toplu ulaşımın teşvik edilmesi zarureti ortaya çıkmaktadır. Bunun sonucu olarak da toplu taşımın; hız (yolculuk süresi), konfor, güvenirlik, güven ve maliyet unsurlarından oluşan hizmet düzeyini yükseltmek ve bulunabilirliğini artırmak ön plana çıkmaktadır. Toplu taşımın teşvik edilmesine rağmen trafiğe dâhil olan özel araç sayılarına bakıldığında, her yıl artış içerisinde olduğu görülmektedir. Artan araç sayısının oluşturduğu veya oluşturması muhtemel trafik yoğunluğunun azaltılması için Ulaşım Ana Planı doğrultusunda, yolağının; toplu taşımın öncelikli kullanımına yönelik projeler hazırlamak, hazırlatmak, uygulanmasını sağlamak gerekmektedir.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı İş Akış Şeması

KAYBİS'e 11 İstasyon Daha

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Ulaşım A.Ş. “Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi” KAYBİS’in istasyon sayısını 51’e çıkardı.

Toplu Taşımada Kayseri Liderliği

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ve toplu taşım alanında yaptığı dev yatırımların yanı sıra ülkemizde sektörün öncülüğünü yapan çalışmalara da imza atıyor.

Raylı Sistem İçin Ankara'da Protokol İmzalandı

Başkan Çelik, Ankara’da Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile görüştü.

Raylı Sisteme İki Hat, Ulaşım Daha Rahat

Başkan Çelik, Belsin-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı projesinin Bakanlar Kurulu’ndan çıktığını ve Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı.

Verimli Ulaşım İçin 15 Milyon TL'lik Yatırım

Büyükşehir Belediyesi İldem Depo Sahası’na raylı sistem araçları için park alanı yapıyor.

Birim Projeleri