Ferhat BİNGÖL

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemleri Daire Başkanı

20.04.1967 tarihinde Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu. 1989-1994 yılları arasında Karayolları 4.Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yaptı. 1994-1995 yılları arası Sincan Belediyesi Fen İşleri Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1995-1999 yılları arası Ankara Metrosu devreye alınması ve İşletmesinde görev yaptı. 1999-2002 yıllan arası Alstom (Fransız firma) ile İstanbul Metrosu yapım ve işletmeye açılma sürecinde görev yaptı. 2003-2005 yılları arası İstanbul Ulaşım A.Ş. bünyesinde, İşletme Müdür Yardımcısı olarak İstanbul Metrosunda görev yaptı. 2005-2011 yılları arasında Kayseri 1. aşama raylı sistem yapım işinde, Eser Müşavirlik Proje Müdürü olarak görev yaptı. 2011-2014 yılları arasında Kayseri Ulaşım A.Ş. bünyesinde Proje Müdürü olarak, KRTS.2-3 aşama proje ve diğer yapını süreçlerinde görev yaptı. Evli ve 3çocuk babası olan Ferhat BİNGÖL, İngilizce bilmektedir.

Kayseri'nin mevcut ve gelecekteki ulaşım özelliklerini tespit etmek, ulaşım taleplerinin gerektirdiği önlem ve yatırımlara yön verecek etüt, plan ve projelerini gerçekleştirmek. Kentin gelecekteki ulaşım sistemlerinin ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşıma öncelik verilerek planlanması ve bu amaçla kent içi ulaşımın temel öğesi olan toplu taşımın; hız (yolculuk süresi), konfor, güvenilirlik, güven ve maliyet unsurlarında oluşan hizmet düzeyini yükseltmek ve bulunabilirliğini artırmak için, Ulaşım Ana Planı doğrultusunda, yolağının toplu taşım ve öncelikli kullanımına yönelik projeler hazırlamak, hazırlatmak, uygulanmasını sağlamak.

Faaliyet ve Hizmetlerimiz

• Ulaşım Entegrasyonu Planlama Faaliyeti
  • Ulaşım Ana Planının Hazırlanması Faaliyeti
  • Raylı Toplu Taşıma Sistemi İnşaatı Yapım Faaliyeti
  • Trafik ve Sinyalizasyon Düzenleme, Yenileme ve Merkezi Kontrol Sistemi Yönetim Faaliyeti
  • UKOME Faaliyetleri
  • Elektronik Ücret Ödeme Sistemleri İle İlgili Faaliyetler

Daire Başkanlığımızın görev alanını belirleyen konulardaki çalışmalar daha önce Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığınca yürütülmekteyken 2005 yılında Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı kurularak bu görevleri üstlenmiştir.

Kent içi ulaşımda, ulaşım sistemlerinin sürücü ve araç odaklı olarak değil; kentte yaşayanların ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımına öncelik verilerek planlanması, kent içi ulaşım paydaşlarının memnuniyetinin sağlanması açısından önem arz etmektedir. Bu çerçevede bireysel ulaşımın azaltılarak toplu ulaşımın teşvik edilmesi zarureti ortaya çıkmaktadır. Bunun sonucu olarak da toplu taşımın; hız (yolculuk süresi), konfor, güvenirlik, güven ve maliyet unsurlarından oluşan hizmet düzeyini yükseltmek ve bulunabilirliğini artırmak ön plana çıkmaktadır. Toplu taşımın teşvik edilmesine rağmen trafiğe dâhil olan özel araç sayılarına bakıldığında, her yıl artış içerisinde olduğu görülmektedir. Artan araç sayısının oluşturduğu veya oluşturması muhtemel trafik yoğunluğunun azaltılması için Ulaşım Ana Planı doğrultusunda, yolağının; toplu taşımın öncelikli kullanımına yönelik projeler hazırlamak, hazırlatmak, uygulanmasını sağlamak gerekmektedir.

Raylı Sistem Şube Müdürlüğü
Trafik Ve Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü
Ukome Şube Müdürlüğü
Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü
Elektronik Ödeme Sistemleri Şube Müdürlüğü

Ulaşım A.Ş'de Toplu Sözleşme Sevinci

Toplu Taşımacılığın Kalbi Kayseri'de Attı

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) 7’inci Türkiye Konferansı Kayseri’de yapıldı. Konferansa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplu taşımacılık alanında Kayseri’de yapılan reform çalışmalarını anlattı. Başkan Çelik, Kayseri’de yeni bir uygulamaya başlayacaklarını ifade ederek bir yerden bir yere taşımacılıktan her yerden her yere taşımacılık sistemine geçeceklerini kaydetti.

"Yüzde Yüz Yerli, Yüzde Yüz Kayseri"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği ve Büyükşehirlere ihraç ettiği KAYBİS Bisiklet Paylaşım Sistemi hakkında bilgi verdi.