Sedat ERDOĞAN

Ulaşım Planlama ve Raylı Sis. Daire Bşk.

1974 Yılında Kayseri’de doğdu. 1998 Yılında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi. 2019 Yılı Aralık ayında Ulaşım Planlama ve Raylı Sitemler Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

Kayseri'nin mevcut ve gelecekteki ulaşım özelliklerini tespit etmek, ulaşım taleplerinin gerektirdiği önlem ve yatırımlara yön verecek etüt, plan ve projelerini gerçekleştirmek. Kentin gelecekteki ulaşım sistemlerinin ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşıma öncelik verilerek planlanması ve bu amaçla kent içi ulaşımın temel öğesi olan toplu taşımın; hız (yolculuk süresi), konfor, güvenilirlik, güven ve maliyet unsurlarında oluşan hizmet düzeyini yükseltmek ve bulunabilirliğini artırmak için, Ulaşım Ana Planı doğrultusunda, yolağının toplu taşım ve öncelikli kullanımına yönelik projeler hazırlamak, hazırlatmak, uygulanmasını sağlamak.

Faaliyet ve Hizmetlerimiz

• Ulaşım Entegrasyonu Planlama Faaliyeti
  • Ulaşım Ana Planının Hazırlanması Faaliyeti
  • Raylı Toplu Taşıma Sistemi İnşaatı Yapım Faaliyeti
  • Trafik ve Sinyalizasyon Düzenleme, Yenileme ve Merkezi Kontrol Sistemi Yönetim Faaliyeti
  • UKOME Faaliyetleri
  • Elektronik Ücret Ödeme Sistemleri İle İlgili Faaliyetler

Daire Başkanlığımızın görev alanını belirleyen konulardaki çalışmalar daha önce Araştırma Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığınca yürütülmekteyken 2005 yılında Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı kurularak bu görevleri üstlenmiştir.

Kent içi ulaşımda, ulaşım sistemlerinin sürücü ve araç odaklı olarak değil; kentte yaşayanların ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımına öncelik verilerek planlanması, kent içi ulaşım paydaşlarının memnuniyetinin sağlanması açısından önem arz etmektedir. Bu çerçevede bireysel ulaşımın azaltılarak toplu ulaşımın teşvik edilmesi zarureti ortaya çıkmaktadır. Bunun sonucu olarak da toplu taşımın; hız (yolculuk süresi), konfor, güvenirlik, güven ve maliyet unsurlarından oluşan hizmet düzeyini yükseltmek ve bulunabilirliğini artırmak ön plana çıkmaktadır. Toplu taşımın teşvik edilmesine rağmen trafiğe dâhil olan özel araç sayılarına bakıldığında, her yıl artış içerisinde olduğu görülmektedir. Artan araç sayısının oluşturduğu veya oluşturması muhtemel trafik yoğunluğunun azaltılması için Ulaşım Ana Planı doğrultusunda, yolağının; toplu taşımın öncelikli kullanımına yönelik projeler hazırlamak, hazırlatmak, uygulanmasını sağlamak gerekmektedir.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı İş Akış Şeması

KAYBİS'e 11 İstasyon Daha

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Ulaşım A.Ş. “Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi” KAYBİS’in istasyon sayısını 51’e çıkardı.

Toplu Taşımada Kayseri Liderliği

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ve toplu taşım alanında yaptığı dev yatırımların yanı sıra ülkemizde sektörün öncülüğünü yapan çalışmalara da imza atıyor.

Raylı Sistem İçin Ankara'da Protokol İmzalandı

Başkan Çelik, Ankara’da Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile görüştü.

Raylı Sisteme İki Hat, Ulaşım Daha Rahat

Başkan Çelik, Belsin-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı projesinin Bakanlar Kurulu’ndan çıktığını ve Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı.

Verimli Ulaşım İçin 15 Milyon TL'lik Yatırım

Büyükşehir Belediyesi İldem Depo Sahası’na raylı sistem araçları için park alanı yapıyor.

Birim Projeleri