Kalkınma Bakanlığı minibüslerin kaldırılması konusunda belediyeden 6 yıl sonra çalışma yapıyor

Ortaya koyduğu başarılı uygulamaları yurt çapında örnek alınan ve 'Kayseri Modeli Belediyecilik' ile adından söz ettiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de minibüsleri kaldıran örnek şehir olarak gündeme geldi.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Tarsus'ta Özgecan Aslan'ın minibüs şoförü tarafından hunharca öldürülmesi ve ardından bütün yurtta etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle özellikle büyük şehirlerde minibüslerin oluşturduğu trafik sıkışıklığı, bu toplu taşıma sistemini tartışılır hale getirmişti. Kalkınma Bakanlığı'nın bu konuda bir çalışma yaptığına dair ulusal basına yansıyan haberler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yıllar önce gerçekleştirdiği devrim gibi uygulamayı akla getirdi. Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy, şimdilerde ülke çapında gündeme gelen konunun Kayseri'de 6 yıl önce sorun olmaktan çıkartıldığına vurgu yaparak, "2009 yılında iki minibüse bir halk otobüsü vererek 438 adet minibüsü trafikten çekmiş ve ardından raylı sistemin ana hatta çalıştığı, kılçık hatlarda ise doğalgazlı halk otobüslerinin yolcu taşıdığı ulaşım sistemini devreye sokmuştuk. Bu uygulamamız birçok şehir tarafından örnek alınmış, Büyükşehir Belediyeleri de dahil çok sayıda il belediyesi şehrimize gelerek hem uygulamayı yerinde görmüş hem de bilgiler almıştı. Ayrıca biz de ulusal ve uluslararası birçok toplantıda 'Kayseri Modeli Toplu Taşıma Sistemi' olarak bilgi ve tecrübelerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Şimdilerde Kalkınma Bakanlığı'nın bu alanda bir çalışma başlatmış olması, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin birçok konuda olduğu gibi bu konuda da ne kadar öncü ve önde olduğunu birkez daha ortaya koymuş oldu" dedi.