Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ulaşım A.Ş'nin OSB'de bulunan yönetim binasını ve bakım onarım tesislerini gezerek yetkililerden brifing aldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ulaşım A.Ş'nin OSB'de bulunan yönetim binasını ve bakım onarım tesislerini gezerek yetkililerden brifing aldı.

Ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Ferhat Bingöl ve şirket yöneticilerin yer aldığı programda Başkan Çelik'e bir brifing veren Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, sürdürdükleri faaliyetler ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda faaliyet alanları, devam eden projeler, işletme verileri ve Ar-Ge çalışmaları gibi konularda bilgiler sunan Genel Müdür Gündoğdu ayrıca şirketin hedefleri, yeni proje ve yatırımlar, banliyö hattı ve yeni raylı sistem araçları hakkında veriler aktardı.

ULAŞIM TEK MERKEZDEN KOORDİNE EDİLECEK

Brifingin ardından bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, belediye içindeki birimlerden sonra sahadaki birimlerle de biraraya gelerek brifing aldıklarını ifade ederek, "Bilindiği gibi bizim Kaski, Ulaşım A.Ş, Spor A.Ş, Erciyes A.Ş gibi bağlı kuruluşlarımız var. Bunlarla yönetim toplantıları yaparak ve atölye çalışmalarıni inceleyerek işlerimizi devam ettiriyoruz. Bugün de burada Ulaşım A.Ş'nin faaliyetleri hakkında bilgiler aldık. Şehir içindeki raylı sistem işletmeciliğini devam ettiren şirketimiz, yeni hatlar için de projelendirme çalışmalarını yürütüyor. Ayrıca banliyö projesini masaya yatırarak fizibilitesini ve rantabilitesini değerlendirdik. Talas-Anayurt bölgesinde yeni güzergah belirleme çalışması yaptık. Bu konuda Erciyes Üniversitesi ile de ilerleyen günlerde bir toplantı yapacağız. Ayrıca önümüzdeki yıllar için şehrin ana trafiğini rahatlatacak Erkilet hattı, Nuh Naci Yazgan hattı gibi yeni raylı sistem güzergahlarının ön değerlendirmesini yapma imkanı bulduk" dedi.

Başkan Çelik, şehir içindeki tüm ulaşım hizmetlerini tek merkezden koordine edecek uzun soluklu bir projenin üzerinde durduklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Çelik, brifingin ardından atölye ve bakım onarım tesislerini gezerek yapılan çalışmalar ve tesisin işleyişi hakkında yetkililerden bilgiler aldı.