Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. sporu sosyal sorumluluk projeleriyle birleştirmeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Spor A.Ş. sadece spor etkinlikleriyle değil sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. Spor A.Ş. tarafından bu kez Sarımsaklı Barajı’nda 12 bin kişinin katıldığı yürüyüş sonrası 120 bin balık yavrusu suya bırakıldı. Bu güzel etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı.
 
Bugüne kadar doğa yürüyüşü sonrası kan bağışı, dovn sendromlu çocuklarla doğa kampı, doğa yürüyüşünün ardından Huzurevi ziyareti, bisiklet gezisine katılanların kitap bağışı gibi etkinlikleriyle dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., sadece insan sağlığı değil doğayı koruma adına bir önemli etkinliği daha gerçekleştirdi. 
 
“Balıklar Suya, Adımlar Doğaya” sloganıyla Sarımsaklı Barajı’nda yapılan etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Başkan Çelik’in yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kayseri ASKF Genel Başkanı Musa Soykarcı ve 15 Temmuz Gazisi Metin Doğan’ın da iştirak ettiği etkinlikte 12 bin kişi yer aldı.
 
Spor A.Ş.’nin sağlık ve doğa için yapmış olduğu etkinlik 7 kilometrelik parkurdaki yürüyüşle başladı. Yürüyüş sonrası katılımcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından kahvaltı ikram edildi. Kahvaltının ardından 12 bin kişi tarafından Sarımsaklı Barajı’na 120 bin yavru balık bırakıldı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, doğaseverlerle böylesine anlamlı bir etkinlikte buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Spor A.Ş.’nin sadece bireysel ve takım sporlarında değil kitle sporlarında da çok başarıldı olduğunu ve ses getiren etkinlikler gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Çelik, “ Öncelikle samimi olarak siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, biz bu organizasyonu yapıyoruz, bu kadar emek ve masraf ediyoruz ama sizler olmasanız bu organizasyonun, bu etkinliğin hiç tadı tuzu olmaz. Geldiniz, spor yaptınız hoşça vakit geçirdiğiniz ve bizi mutlu ettiniz. Allah hepinizden razı olsun. Bugün tevafuk oldu Metin kardeşimiz de Kayseri’ deymiş davet ettim geldi. Bugün eğer burada ailece arkadaşlarımızla bu güzel etkinliği yapabiliyorsak, ezanımız dinmediyse bayrağımız inmediyse mutlu olarak bu ülkede yaşıyorsak Metin Bey gibi gizli kahramanlarımız ve milletimiz sayesindedir. Bizim kanunlarda belirtilmiş olmazsa olmaz işlerimiz var. Ama öbür tarafta da sosyal, kültürel ve spor konuları var. Hamdolsun göreve geldiğimiz günden bu yana insana yatırımı hiç ihmal etmedik. Her işte ilkleri, enleri ve yenileri yapan bir belediye olarak spor alanında yaptığımız bu faaliyetleri de yapan başka belediyeler yok. Bunu iddialı söylüyorum. Tevazuya da gerek yok.  Hiçbir ideolojik fark gözetmeksizin her görüşe sahip hemşerim burada, kardeşlik burada, dostluk burada, spor burada, sağlık burada, ailece kaliteli vakit geçirmek de burada. Çok şükür yaptığımız hizmetlerimize ilgi gösteriyorsunuz. Rabbim bizlere hayırlı hizmet ömürleri verdiği müddetçe daha fazlasını yapmak için gayret edeceğiz. Gönül belediyeciliği kavramı sadece slogan olarak kalmayacak altını dolduracağız ve sizlerle birlikte olacağız.  Bu etkinlik için sosyal medyadan bize kaydolan 8 bin kişiydi fakat katılım 12 bin kişiyi geçti. Son dönemlerde yaptığımız spor etkinliklerinin arkasına farklı bir sosyal temayı daha ekliyoruz. Bugünkü etkinliğimizin sonunda da 120 bin balığı hep birlikte göle bırakacağız” dedi.
 
Konuşmaların ardından Sarımsaklı Baraj’ının kıyısına inen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik vatandaşlarla birlikte 120 bin balığı göle bıraktı.