Semt Pazar yerlerinde hem pazarcı esnafı hem de alış veriş yapanlara “Covid-19” mücadelesi anlatıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile Covid-19 pandemi süreci kapsamında kent merkezindeki denetimlerine Sahabiye ve Erciyesevler Pazar yerleri ile devam etti. Başkan Büyükkılıç, “Kayserimiz de kurallara önemli ölçüde uyulduğu kanaatiyle, hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Hepimizin dikkat etmesi gerekiyor” dedi. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte kent merkezindeki denetimler için Sahabiye ve Erciyesevler Pazar yerinde incelemelerde bulundu. Pazarların giriş noktalarında uygulanan sosyal mesafe kurallarını kontrol eden Başkan Büyükkılıç ve Vali Günaydın, Sahabiye ve Erciyesevler Pazarı’na gelen vatandaşları da Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uymaları için sık sık uyardı. Ayrıca Başkan Büyükkılıç, maskesiz satış yapılmaması ve vatandaşların maskesiz içeriye girişlerine izin verilmemesi noktasında vatandaşların duyarlı olunması gerektiğini vurguladı. 
Denetimler sırasında konuşma yapan Vali Şehmus Günaydın, “Bugünkü denetimlerin amacı kesinlikle vatandaşımıza ceza yazmak değil. Bizler vatandaşımızı Maske, Mesafe, Temizlik konusunda hassasiyeti artırmaya davet ediyoruz. Farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Çünkü bu mücadelede en büyük silahımız Maske, Mesafe ve Temizlik kuralları” dedi.

“TOPLUMU KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”
Covid-19 salgını mücadelesinde herkesin duyarlı olmasını ifade eden Başkan Büyükkılıç ise, şöyle konuştu:
“Amacımız, vatandaşlarımızı nezaket kuralları içerisinde uyarmak, bu bilinçle toplumun sahip çıkmasını sağlamak. Yoksa yaptırım uygulanmıyor. Yaptırımla da bir yere varılmıyor. Hepimizin duyarlılık göstermesi lazım. Sonuçta faturası ağır oluyor. Bulaşmadan önce basit önlemlerle bunlar aşılır ama bulaştıktan sonra maalesef kronik rahatsızlığı var ise, direnci düşükse, belirli bir yaşa geldiyse; tablo çok ağır oluyor.  Burada bilinç oluşturma yönündeki gayreti gündemde tutuyoruz. Bunları nezaket kuralı içerisinde hatırlatmak öenemli. Toplumu korumak hepimizin görevidir. Bunun faturası gerçekten topluma ağır oluyor. Ekonomik boyutu söz konusu, mali boyutu söz konusu, her yönüyle işi önemsememiz lazım. Sonuçta kaybeden değil, kazanan olacağımızı hiç şüphe etmemiz lazım. Kayserimizde kurallara önemli ölçüde uyulduğu kanaatiyle hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Hepimizin dikkat etmesi gerekiyor.”