Başkan Büyükkılıç, ilçeleri daha güzel bir konuma getirmek için çırpındıklarını belirterek, Bünyan’ın önemine işaret etti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte Bünyan muhtarlarına yönelik düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Yerel yönetimler olarak yapmamız gerekenlerini yapacağız, sonuçta el ele, gönül gönüle dayanışma içerisinde çalışarak,  ilçelerimizin huzuru ve konforunu artıracağız” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin tamamına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında ilçelerin muhtarlarıyla bir araya gelip, istişare toplantıları yapıyor. Başkan Büyükkılıç, bu kapsamda Vali Şehmus Günaydın ile birlikte Bünyan’da muhtarlarla gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk,  İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ve Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun da hazır bulundu.
Muhtarlarla uyum içerisinde çalışarak hizmetlerine devam edeceklerini belirten Başkan Büyükkılıç, “Her şeyden önce nezaket içerisinde Sayın Valimle birlikte bu toplantıda meramınızı ifade edip, Bünyan’ımızın asaletine yakışır bir şekilde burada bulunmanızdan dolayı başkanınızdan öte bir kardeşiniz olarak, sizlere teşekkür ediyorum. Bünyan’ımız cazibe merkezi, tabi nasıl Yahyalı’nın el halısı diye bahsediyoruz, Bünyan’ımızın da Mancester Halısı asla unutulmaz. İlçelerimizde böyle yöresel değerlerimiz vardır. Bünyan burada, ister istemez Malatya yolunun bir yukarı alınmasıyla bir miktar gerileme sürecine girmiş gibi yorumlanıyorsa da, ben o kanaatte değilim. Yeter ki biz kendimizi iyi takdim eder, iyi değerlendirir, yaptığımız çalışmaları iyi pazarlarsak, yeşil Bünyan’ımız adeta bir cazibe olmaya devam edecek” diye konuştu.
“İLÇELERİMİZİ DAHA GÜZEL BİR KONUMA GETİRMEK İÇİN BİZLER DE ÇIRPINIYORUZ”
“Türk insanına eline fırsat verilirse yapmayacağı da iş yoktur” diyen Başkan Büyükkılıç, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bünyan’ın buğday üretilen bir yer olduğunu ve tarım açısından çok önem arz ettiğini kamuoyuyla paylaşıyoruz. O açıdan geleceğin gıdada, hayvancılıkta olduğunu da pandemi sürecinde biraz daha fark ettik. Kendi kendimize yetmemiz lazım. Aynı zamanda dışarıya satmamız lazım. O anlayış içerisinde üreten olmamız lazım. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı sağlar, çalışmaları samimi olarak yaparsak, Türk insanına eline fırsat verilirse yapmayacağı da iş yoktur. O kanaatteyim. Çok şükür Bünyan’ımız da cazibe merkezi olmaya devam ediyor. İnşallah mahallerimizi, beldelerimizi, daha güzel bir konuma getirmek için bizlerde çırpınıyoruz. El ele, gönül, gönüle veriyoruz. Gönlümüz ister ki, tek bir insanın yaşadığı yerde kanalizasyonla ilgili sıkıntı olmasın ama takdir edersiniz ki, kaynaklarımız sonsuz değil. İster istemez belirli bir standart koyuluyor. Kayseri yüzde 80 merkez nüfus taşıyor. Köylerimizde yüzde 20 kalmış. Orada, burayı taşıyamaz hale gelmiş. Neden buradan giden insanlar apartmanda sıkışsın da kendi bağında, bahçesinde evinde imkânlar sağlanınca hem üretip, hem yaşamasın. Bunlar olacak. İnsanlar eğitimle ilgili, sağlıkla ilgili, altyapıyla ilgili, doğalgazla ilgili, bunları bulursa herhalde şehre gitmeye gerek duymayacaktır. Aksine şehir buraya tersine göç verecektir. Bunu Melikgazi Belediye Başkanlığım dönemimde bire bir yaşadım. Koramaz Vadisi diye bilinen beldelerimiz de bu imkanları, fırsatları verince adeta tersine dönüş oldu. O açıdan inşallah buralar aynı şekilde olacak. Üreteceğiz, satacağız, kazanacağız ama tasarrufu da asla göz ardı etmeyeceğiz”
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ SALGIN KONUSUNDA DA UYARILARDA BULUNDU
Bünyan muhtarlarına yönelik düzenlenen istişare toplantısında salgınla mücadeleye devam ettiklerini ve bu konuda tedbiri kimsenin elden bırakmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Doktor kardeşiniz olarak söylüyorum. Bu işin şakasının olmadığını, herkesin rahatlıkla taşıyıcı olabileceğini, bu işin yaşının da olmadığını yakın zamanda vefat eden 21 yaşında vakaların olduğunu biliyorum. O açıdan ‘bana bir şey olmaz’ mantığını unutalım. Hepimize her şey olabilir. Biz tedbir alacağız. Takdir Allah’ın. Pes etmek yok, tedbir almak var. Bünyan’ımızın çalışkan, kıymetli belediye başkanı bizlerle uyumlu bir şekilde çalışmaları sürdürüyor. Bizler de kendisiyle bu koordinasyonu sağlayarak, yerel yönetimler olarak yapmamız gerekenlerini yapacağız, sonuçta el ele, gönül gönüle dayanışma içerisinde çalışarak,  ilçelerimizin huzuru konforunu esirgememiş olacağız. Şehit yakınımız Yahya Kemal Abimiz, sizlere de gani gani Cenabı Allah rahmet eylesin. Şehitler diyarı Bünyanımız gurur kaynağımız.” diye konuştu.
Vali Şehmus Günaydın da, pandemi sürecinin önemi hakkında konuşarak,  salgına dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulundu.