Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı mesajında Kurban Bayramı’nın yardımlaşma ruhunu canlı tuttuğunu ve bu mübarek zamanların vicdanlı ve müşterek toplumlar olmamıza katkı sağladığını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, şöyle konuştu:
“Türk milleti el ele omuz omuza her koşulda bir olan aziz bir millettir. Bayramlarda bu birliğin en iyi pekiştiği zamanlardır. Kayserimizin en önemli özelliği de budur. Şükürler olsun. 16 İlçemizle birlikte birliğimizin bereketini her daim canlı kıldık.  Ayrıca, Kurban Bayramı’nın en güzel şekilde idrak edilebilmesi ve kurban ibadetinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi için her türlü tedbirimizi de aldık. İlgili birimlerimizce hem Covid-19 Salgını için Maske, Mesafe ve Temizlik kuralları sağlanacak, hem de hemşehrilerimizin kurban ibadetini en güzel şekilde gerçekleştirmesi ve huzur içerisinde bayramını geçirmesi için tüm birimlerimiz görev başında olacak” dedi.
Başkan Büyükkılıç, kurban kesimlerinin veteriner hekimlerin kontrolünde gerçekleşeceğini de söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Diyanet İşleri, Tarım Orman İl Müdürlüğümüz ve ilçe belediyelerimiz ile yapılan toplantı neticesinde kurban satış yerlerimizi ve kurban kesim noktalarımızı belirledik. Belirlenen bu yerlerde 51 veteriner hekim görev yapacak. Vatandaşlarımızın gönlü ferah olsun. Kurban kesimleri yapılırken de ilgili birimler kesim noktaların da denetimler gerçekleştirecekler” diye konuştu.
Kurban Bayramı için Büyükşehir Belediyesi olarak gereken tüm hazırlıkların yapıldığının altını çizen Başkan Büyükkılıç, bu mübarek zamanların Kayseri’ye ve vatandaşlara huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, “Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Rabbimden nice bayramlara huzur içerisinde eriştirmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.