Başkan Büyükkılıç, Atatürk’ün vefatının 82. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Tüm dünyanın takdirini ve saygısını kazanmış kahraman bir asker ve lider olan Atatürk önderliğinde tüm ecdadımızın bizlere emanet bıraktığı bu vatanı ilelebet muhafaza etmek ve ileriye taşımak için verdiğimiz mücadelemize bıkmadan, yorulmadan devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
10 Kasım 1938’de hayatını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, aziz milletimizin ve tüm dünyanın takdirini ve saygısını kazanmış kahraman bir asker ve lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahına uğurlanışının 82. yılında rahmetle yâd ediyorum” dedi.
Atatürk’ün örnek bir lider olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Yediden yetmişe bir mücadele veren yüce milletimizi, Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere birçok zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizden aldığı güçle tüm dünyada örnek bir lider olarak gösterilmiştir. Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ dediği gibi bizler de birlik ve beraberlik içinde istikbal yolunda yakılan bu meşaleyi yeni nesillere emanet etmek için mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.
'TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET'
Başkan Büyükkılıç, 10 Kasım mesajında şunları söyledi:
“Türkiye Cumhuriyetimizi kuran Atatürk, bu milletin en önemli değerlerindendir. Dünyadaki tüm milletler içerisinde saygın bir yeri olan Türk milleti, Atatürk'ten aldığı ilhamla muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini emin adımlarla ilerletiyor.
Atatürk önderliğinde tüm kahramanlarımızın bizlere bıraktığı bu vatanı ilelebet muhafaza etmek, ileriye taşımak için bıkmadan, yorulmadan mücadelemize devam edeceğiz. Ülkemizin geçtiği şu kritik dönemde, 2023 hedefimize de sıkı sıkıya sahip çıkarak, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ilkesi etrafında birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.
Ömrünü milletinin istiklal ve istikbali için harcamış, canıyla, kanıyla ve yüreğiyle büyük mücadele vermiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize saygı ve minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile tüm ecdadımızı duayla, rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”