Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in Kayseri’yi Kütüphaneler Şehri yapma hedefi doğrultusunda kütüphane yatırımları sürüyor. 800 kişilik kütüphane yapılması ve Belsin Kütüphanesi’nin yenilenmesinin ardından Gevher Nesibe Kütüphanesi de yenilenerek hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, hem yeni kütüphane yatırımlarını sürdürüyor, hem de mevcut kütüphanelerin kapasitelerini artırarak daha da modern hale getiriyor. Bu doğrultuda Gevher Nesibe Kütüphanesi de tamamen yenilendi.
Gevher Nesibe Kütüphanesi’nde 11 bin basılı, 3 bin sesli, 15 bin elektronik olmak üzere 29 bin kitap bulunuyor. Kütüphane ayrıca, her gün 70 adet güncel dergi ve gazeteye ulaşma imkanı veriyor.
Toplam 200 kişi kapasiteli Gevher Nesibe Kütüphanesi, üyelik sistemi ve turnikeli geçiş sistemi ile hizmet verecek.