Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyeti, toplu taşıma alanında çok başarılı buldukları Kayseri’den destek almak için Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı başkanlığındaki bir heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Ziyarette, toplu taşımada çok başarılı bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden destek istendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyetinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Bekir Beksan Akandere de yer aldı. Müsteşar Kemal Bağzıbağlı, Kayseri Ulaşım A.Ş.’nin toplu taşıma konusundaki çalışmalarını incelediklerini ve çok başarılı bulduklarını belirterek, Kıbrıs’ta yapmak istedikleri çalışmalar için Başkan Büyükkılıç’dan destek istedi. Müsteşar Bağzıbağlı, Kıbrıs’taki toplu taşıma hizmetlerinin kurumsallaştırılması, hatların iyileştirilmesi ve bütünleşik bir taşıma sistemi kurulması için teknik inceleme ve işbirliği amacıyla Kayseri’ye geldiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Kayseri’deki örnek çalışmaları başka illerle de paylaştıklarını ifade ederek, yavru vatan Kıbrıs için de her türlü desteği verebileceklerini kaydetti.   
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Heyeti ziyaret sonrası Kayseri’deki ulaşımı inceledi. Heyete, Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu tarafından detaylı bilgiler verildi.