Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin yeni valisi Gökmen Çiçek’i karşıladı. Büyükkılıç, “Kayseri’nin Valisi değil, Kayseri’nin evladı olmaya geldiğini” ifade eden Çiçek’e görevinde başarılar diledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’ye atanan Vali Gökmen Çiçek’i protokol ile birlikte Valilik’te karşılayarak yeni görevinde başarılar diledi. Vali Çiçek de gece, gündüz demeden Kayseri’nin yanında olacağını, Başkan Büyükkılıç ile kol kola çalışmalar gerçekleştireceklerini belirterek, “Beni sokaklarda, halkın içinde göreceksiniz. Beni Memduh başkanımla kol kola göreceksiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan son Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın yerine ataması yapılan Vali Gökmen Çiçek, Kayseri’ye gelerek görevine başladı.

Kayseri Valiliği önünde düzenlenen karşılama törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Hv.Tuğg. Haldun Taşan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Vedat Öncel,  İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, vali yardımcıları, kaymakamlar, üniversite rektörleri, daire müdürleri katıldı.

Çiçeklerle karşılanan Vali Çiçek, Başkan Büyükkılıç’ın da bulunduğu Kayseri protokolünü tek tek selamladı ve protokol üyeleri ile tanıştı.

Merasim mangasını selamlayan Vali Çiçek, daha sonra Valilik makamı girişinde gazetecilere açıklamalarda bulunarak, “Böyle bir şahsiyetli ilde, böyle bir büyükşehirde görevlendirildiğim için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya öncelikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“KAYSERİ’DE GÖREV YAPMAK HER İNSAN İÇİN ONURDUR”

Kayseri’de görev yapmanın Türk Milleti’nin her bir ferdi için onur ve şeref olduğunu vurgulayan Çiçek, “Kayseri, gerçekten bunu açık yüreklilikle herkes bu şekilde ifade eder, Kayseri Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi, Kayseri’de görev yapmak her insan için onurdur. Sadece vali olarak değil, vali, belediye başkanı, kaymakam, memur, öğretmen olarak Kayseri’de görev yapmak Türk milletinin her bir ferdi için onur ve şereftir” diye konuştu.

“KAYSERİ’NİN OLMADIĞI BİR TARİH YAZILAMIYOR”

Kayseri’nin Türk tarihindeki öneminden bahseden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu Büyükşehir’e, Türkiye için lokomotif olan bu şehre Valilik görevi şahsıma tevdi edildiği için ayrı bir onur yaşıyorum, bu şehirde görev yaptığım sürece bu heyecanı içimde taşıyacağım. Kayseri hiç önemini kaybetmiyor. Türk tarihine bakıyorsunuz, Selçuklu tarihinde Kayseri’nin olmadığı bir Selçuklu tarihi yazılamıyor. Aynı şekilde Osmanlı tarihinde yetiştirdiğiniz değerler Mimar Sinanlarla mutlaka Kayseri’den bahsedilir. Cumhuriyet tarihimizde en son sigortamız, en son sığınak noktamız olarak belirlenen şehrimiz, dolayısıyla hep önemliydi. Bu şehirde bizim dışarıdan gördüğümüz bir huzur, şehrin içerisine girenleri mutlu eden bir atmosferi var.”

“BENİ MEMDUH BAŞKANIMLA KOL KOLA GÖRECEKSİNİZ”

Vali Çiçek, gece gündüz demeden Kayseri’nin yanında olacağını, Başkan Büyükkılıç ile kol kola çalışmalar gerçekleştireceklerini belirterek, “Beni sokaklarda, halkın içinde göreceksiniz. Beni Memduh başkanımla kol kola göreceksiniz. Beni kaymakamlarımızla aile ziyaretlerinde, belediye başkanlarımızla göreceksiniz. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin son zamanlarda takip ettiğim kadarıyla çok büyük bir tanıtım atağına başlamış, birçok medyada Kayseri son zamanlarda tanıtım atağı içerisinde. Kayseri’nin tüm dünya şehirleri tarafından ilk 10, ilk 20 hedefine girmesi için çok büyük katkıda bulunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Gökmen Çiçek, şeffaf ve samimi bir yönetim anlayışı ile çalışacaklarını, Kayseri’nin Valisi değil, Kayseri’nin evladı olmaya geldiğini sözlerine ekledi.