KKTC Başbakanı Tatar, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaret etti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Ziyaretinde Kayseri’nin örnek bir şehir olarak gelişmesini sürdürdüğünü ifade eden Başbakan Tatar, Bahar Kalkanı operasyonu ve Doğu Akdeniz’de yaşananlara da değindi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar’ı Başkanlık girişinde karşıladı. Ziyarete Vali Şehmus Günaydın da katıldı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar’ı Kayseri’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Ülkemize ve Kayseri’mize hoş geldiniz. Sizi ağırlamaktan onur duyuyoruz. Kıbrıs’ın ulaşım master planı ile ilgili Kıbrıs Ulaştırma Bakanlığı tarafından davet edilmiştik. O vesileyle yaptığımız ziyarette nezaket gösterdiniz ve bizleri ağırladınız. Biz de sizleri Kayseri’de görmekten onur duyarız demiştik. Bizleri kırmadığınız için teşekkür ederiz” dedi. 
“TÜRKİYE’NİN HUZURU KKTC’NİN HUZURUDUR”
Başbakan Ersin Tatar da, Kayseri’de bulunmaktan çok mutu olduğunu dile getirdi ve kendisine gösterilen ilgi ve alaka için teşekkür etti. Ziyarette Bahar Kalkanı operasyonuna da değinen Tatar, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’nin acısı bizim de acımızdır. Mehmetçiğimize başarı diliyorum. Bütün dualarımız onlarla. İnşallah selamete kavuşuruz. Çünkü Türkiye’nin selameti ve huzuru Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin selameti ve huzurudur. Kayseri’den tüm Türkiye’yi selamlıyorum” diye konuştu.
“İKİ DEVLET TEK MİLLETİZ”
Konuşmasında Kayseri’yi örnek bir şehir olarak nitelendiren Başbakan Ersin Tatar, “Kayseri’nin sanayide ve turizmdeki başarılarıyla örnek bir şehir olarak geliştiğini görüyoruz: Kıbrıs’ta yaşayan Kayserililerin de sizlere selamlarını getirdim. Kayseri ile tarihsel ve kültürel bağlarımızın geliştirilmesi adına yaptığımız temaslar fevkalade olumludur. Aramızdaki bağların güçlendirilmesinde büyük fayda vardır. İki devletiz; ama aynı milletin evlatları olarak gönül birliği içerisinde ve bunun bize verdiği güçle daha güzel günlere ilerleme hedefindeyiz” dedi.
“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR EDERİM”
Büyükşehir Belediyesi’ni ziyarette Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Ersin Tatar, “Mavi Vatan dediğimiz Doğu Akdeniz’de Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gösterdiği duruş ve iradeden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ziyarette Başbakan Ersin Tatar’a Kayseri ile ilgili bilgi de verdi. Başkan Büyükkılıç, ziyaretin anısına Başbakan Tatar’a kök boyadan yapılmış el dokuması kilim hediye etti.  Başbakan Ersin tatar, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde Büyükşehir Sergi Salonu'nda KAYMEK tarafından açılan Osmanlı Tuğraları sergisini de gezdi. Başbakan Büyükkılıç, Başbakan Tatar'a sergide yer alan bir tabloyu hediye etti.