Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ile birlikte Kayseri Kalesi’nde incelemelerde bulundu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kayseri Kalesi’nde incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Büyükkılıç, Kale İçinin kültür merkezi olarak en kısa sürede hizmete sunulacağını belirtti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın kale içinde yaptıkları incelemelere Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ile AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da katıldı.
KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANIYOR
İncelemelerin ardından kale içindeki çalışmaların yanı sıra kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 6 yeni blok için ihale hazırlıklarını tamamladıklarını ve en kısa zamanda ihaleye çıkacaklarını söyledi. Camii Kebir Dönüşüm Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Büyükkılıç, “Camii Kebir çevresinde TOKİ ile birlikte çalışma yapıyoruz. Birimlerimiz gerekli tespitlere başladılar. Rezerv alan konusunda hazırlıklar yapıldı. İnşallah Camii Kebir etrafındaki genişletme ve düzenleme çalışmaları en kısa sürede başlayacak” dedi.
Kayseri Kalesi’ndeki çalışmalarla ilgili de açıklamalar yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kalede restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasında. Arkeoloji Müzesi tamamlandı. Ayrıca çevre düzenlemesi ihalesi yapıldı. Kale içine bir tane kafe yapıldı, iki adet daha yapılıyor. Meydandaki kafeler kale içine taşınacak. Böylece meydan rahatlayacak ve kalenin daha canlı olması sağlanacak” diye konuştu. 
“İFTİHAR EDECEĞİMİZ BİR MERKEZ OLACAK”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de yaptığı açıklamada Kayseri Kalesi’nin nasıl değerlendirileceği konusunda uzun istişareler sonrası kültür sanat merkezi olmasında fikir birliğinin oluştuğunu ve çalışmaların başladığını belirtti. Kale içindeki çalışmaların tamamlanmasıyla şehre çok önemli bir eser kazandırılmış olacağını vurgulayan Özhaseki, “İnşallah açıldığında iftiharla herkese gösterebileceğimiz bir mekan ortaya çıkıyor. Bir şehrin büyümesi sadece binalar ve yollarla olmaz. Bir şehrin büyük şehir olması için kültür, sanat, spor da olacak. Kayseri bu açıdan zengin bir şehir olmaya başladı” dedi. Özhaseki, Kaledeki canlılığın çarşıya da sirayet edeceğini dile getirerek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.