Kış döneminde şehrimize gerçekleştirilen charter seferlerin ilki Polonya’nın başkenti Varşova’dan yapıldı.
Kış döneminde şehrimize gerçekleştirilen charter seferlerin ilki Polonya’nın başkenti Varşova’dan yapıldı. İlk yabancı turist kafilesi çiçeklerle karşılandı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Polonyalı misafirler için Erkilet Havaalanı’nda bir kokteyl gerçekleştirildi.
Erciyes başta olmak üzere Kayseri ve Kapadokya’yı gezmek için ilimize gelen ilk yabancı turist kafilesi Erkilet Havaalanı’na indi. Polonya’nın başkenti Varşova’dan Kayseri’ye direkt uçuşla gelen misafirleri taşıyan uçak Erkilet Havaalanı’nda aprona yanaşırken Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi su sıktı. Bu görsel karşılamanın ardından uçaktan inen misafirler de çiçeklerle ve müzikle karşılandı. Polonyalı kafile için Erkilet Havaalanı’nda bir de kokteyl verildi.
Kayseri’ye yapılan ve yapılacak olan charter seferlerle ilgili bilgi veren Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, “Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Erciyes dünya standartlarında kış turizm merkezi haline geldi. Yaptığımız tanıtımlarla üç yıldır charter seferlerle yabancı turist ağırlıyoruz. İlk kafile Varşova’dan geldi. Gelecek haftadan itibaren Rusya, Ukrayna ve Belarus’tan da uçuşlar başlıyor. Nisan ayının ilk haftasına kadar Kayseri’ye her hafta 4 veya 5 uçuş yapılacak. Charter uçuşlarla her hafta 2 bin misafirimiz olacak. Charter dışında da İngiltere’den Amerika’ya, Almanya’dan körfez ülkelerine kadar her yerden insanlar aileleriyle birlikte Kayseri’ye geliyorlar” diye konuştu.