19 Mayıs’ın 100’üncü yılında “İlk Adım’dan Kurtuluş’a Ata’nın İzinde 19 Günde 1919 Kilometre” etkinliği kapsamında Samsun’dan çıkan bisikletliler Kayseri’ye geldi.
19 Mayıs’ın 100’üncü yılında “İlk Adım’dan Kurtuluş’a Ata’nın İzinde 19 Günde 1919 Kilometre” etkinliği kapsamında Samsun’dan çıkan bisikletliler Kayseri’ye geldi.  Bu anlamlı etkinliği gerçekleştiren bisikletliler Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Genel Sekreter Hüseyin Beyhan ile görüştüler.
Samsun Valiliği 100. Yıl Etkinlikleri Programı'nda yer alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak finanse edilen ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyelerinin katıldığı “100. Yıl’da İlk Adım’dan Kurtuluş’a Ata’nın İzinde 19 Günde 1919 Kilometre Pedallıyoruz” projesinin katılımcıları Kayseri’ye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden bisiklet ekibi Genel Sekreter Hüseyin Beyhan’a projeyle ilgili bilgiler verdi.
29 Nisan – 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatırken geçtiği yolları bisikletleri ile kat ederek, 19 günde 1919 km pedal çevireceklerini ifade eden bisikletliler, Samsun İlk adım’dan başlayan bu anlamlı yolculuğun Havza, Amasya, Tokat, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri ve Nevşehir’den sonra Ankara Eski Meclis’te sona ereceğini dile getirdiler. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan da proje ekibini tebrik ederek, “Etkinliğin ismi de güzel,  zamanı da güzel. İnşallah sağ salim hedefe ulaşırsınız” diye konuştu.
Genel Sekreter Beyhan, Samsun’dan yola çıkan bisikletlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.