Başkan Büyükkılıç, ihaleye 26 firmanın katılım sağlamasını memnuniyet verici olarak değerlendirdi.
Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı şehir parklarından birisi olacak olan Hava İkmal Millet Bahçesi’nin ihalesi TOKİ tarafından yapıldı. İhaleye 26 firma ile rekor katılım geldi.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından projesi hazırlanan Hava İkmal Millet Bahçesi’nin ihalesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapıldı.
1 milyon 260 bin metrekare alan büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük projesi olan Hava İkmal Millet Bahçesi’nin ihalesi yoğun ilgi gördü. İhaleye 26 firma ile rekor katılım geldi. Yaklaşık maliyeti 141 milyon 854 bin 650 Türk Lirası olan ihalenin sonucu ihale komisyonunun yapacağı değerlendirme sonucu belli olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ihaleyle ilgili yaptığı değerlendirmede, herkese açık gerçekleştirilen ihaleye 26 firmanın katılmasının rekabet açısından memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Hava İkmal Millet Bahçesi’nin adım adım hedefine ulaştığını kaydeden Başkan Büyükkılıç, “En başından beri desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en önemli Millet Bahçesi, adım adım hedefine ulaşıyor. Kayseri’nin çehresi değişecek, sosyal hayatın rengi değişecek. Kayseri’de 1 milyon 260 bin metrekarelik Millet Bahçesi ortaya çıkacak, Kayseri yeşile doyacak. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Dünyanın en büyük şehir parklarından olacak olan projede;  millet kıraathanesi, oyun alanları, müzeler, yeme içme mekanları ve spor sahaları gibi etkinlik alanları olacak. Kayseri 1 milyon 260 bin metrekare alanlı Millet Bahçesi ile Türkiye’nin en prestijli şehir parklarından birisine sahip olacak. Projede; Hava İkmal Bakım Merkezi atölye ve hangarları yine bugünkü yerinde kalacak. 1 milyon 260 bin metrekarenin 1 milyon metrekaresi yeşil alan olacak. Yeşil alanın dışında ise yaya ve bisiklet yolları, otopark alanı ve 45 bin metrekare büyüklüğünde biyolojik gölet bulunacak. Millet Bahçesi’nde yer alacak bisiklet yollarının uzunluğu 5,5 kilometreyi buluyor. Millet Bahçe’sinde ayrıca biri 62 bin metrekare, diğeri 19 bin metrekare büyüklükte iki adet etkinlik çayırı bulunuyor.