Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, cuma namazını Ambar Eski Camii'nde kıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, cuma namazını Ambar Eski Camii'nde kıldı. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'in de katıldığı cuma namazı çıkışında başkanlara ilgi büyüktü.

Her Cuma namazını bir mahallede kılma geleneğini sürdüren belediye başkanlarının adresi bu kez Ambar Eski Camii idi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile çok sayıda partili cuma namazını Ambar Eski Camii'nde kıldı. Namaz çıkışı vatandaşlarla selamlaşan başkanlar Çelik ve Büyükkılıç daha sonra esnaf ziyareti yaptı.

Bir kıraathanede soba başında çay içen Başkanlar Çelik ve Büyükkılıç vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Daha sonra kısa bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, iş hayatına ilk başladığı yıllarda OSB'ye giderken Ambar esnafından alış veriş yaptığını hatırlatarak, "Memduh Başkanımızın başlatmış olduğu Cuma namazını bir mahallede kılma alışkanlığını biz de yapıyorduk. Bugün de buradayız. İnşallah bundan sonra da vakit buldukça Cuma namazlarını her hafta bir mahallede kılarak halkımızla birarada olmaya gayret edeceğiz. Bu gibi ortamlarda çok sıcak ilişkiler kuruluyor, halkla direk irtibat sağlanmış oluyor. Vatandaşlar, söyleyeceklerini direk birinci ağızdan başkanlara iletme imkanı buluyor. Bu anlamda çok başarılı bir çalışma oluyor. Ambar benim için de ayrı bir öneme sahip. 1985'te ilk çalışma hayatına başladığımda bu muhitten alışveriş yapar ve OSB'deki işyerine geçerdim. İnşallah Ambar'a gereken önemi vererek birlikte ne yapılması gerekiyorsa yapacağız" dedi.

çMelikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç da açıklamasında vatandaşların ve esnafın gönlünü aldıklarını belirterek, "Cumanız mübarek olsun. Bugün de Cuma namazını Ambar'da kılarak buradaki vatandaşlarımız ve esnafımızla biraraya geldik, gönüllerini aldık. Taleplerini ve isteklerini dinleyerek gündemimize kaydettik. Burası bizim en eski mahallelerimizden birisi. Yapacağımız bir kentsel dönüşüm ile Ambar'ı, Kayseri'nin seçkin bölgelerinden birisi haline getireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da Cuma geleneğine Ambar'dan başlayarak bizimle birlikte olması, buraya verdiği önemi gösterdi ve bizi sevindirdi" dedi.