Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK A.Ş. tarafından düzenlenen ve 781 ortaokul, 234 lise öğrencisi olmak üzere toplam bin 15 öğrenci katıldığı ‘Asım’ın Nesli, Akif’in Şiirlerine Ses Veriyor’ Şiir Okuma Yarışması sonuçları açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK A.Ş. tarafından düzenlenen ve 781 ortaokul, 234 lise öğrencisi olmak üzere toplam bin 15 öğrenci katıldığı ‘Asım’ın Nesli, Akif’in Şiirlerine Ses Veriyor’ Şiir Okuma Yarışması sonuçları açıklandı. Kültürel ve sanatsal etkinliklerden faydalanabilmeleri ve gençlerin bu alandaki eksikliklerinin de giderilmesi için 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’un vefatının yıldönümü vesilesiyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında KAYMEK Gençlik Merkezleri, “Asım’ın Nesli,  Akif’in Şiirlerine Ses Veriyor” adlı Şiir Okuma yarışması düzenledi.27 Aralık 2020 – 10 Ocak 2021 tarihleri arasında www.kaymekyarisma.com internet sitesi üzerinden kentte öğretim gören ortaokul ve lise öğrencileri yarışmaya katılım sağladı. Bu anlamda yarışmaya 781’i ortaokul 234’ü lise kategorisinde olmak üzere toplam 1015 başvuru yapıldı. Yarışmada millî şairimiz Mehmet Akif’in 52 farklı şiirinde en çok seslendirilen şiirler, Zulmü Alkışlayamam (277), İstiklal Marşı (96), Birlik (87) ve Cenk (84) oldu.Edebiyat öğretmenleri, iletişim eğitmenleri, şair- yazar, şiir yorumcusu ve yöneticilerden oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu ortaokul kategorisinde birinci Gökalp Müftüoğlu, ikinci Bedriye Malkoç, üçüncü Hasan Bilal Fındıkçı olurken, Efe Batın Alagöz, Feyyaz Eymen Atlı ile Özge Şeref ise mansiyon ödülü kazandı.Lise kategorisinde ise birinci Ahmet Talha Polat, ikinci Sevimnaz Karataş, üçüncü Muhammet Düzgün olurken, Abdallah Seyfedin Abdulgefur, Fatma Nur Höbek ile Yusuf Hamza Özmeşe ise mansiyon ödülü kazandı. Dereceye giren ve ödül hakkı kazanan gençler ileriki bir tarihte düzenlenecek olan ödül töreninde ödüllerini alacak. Ödül töreni tarihi ve yeri daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve KAYMEK A.Ş.nin resmî sosyal medya hesaplarından ve internet sitelerinden duyurulacak.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN GENÇLERE ÖĞÜTLER

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç şiir okuma yarışmasına katılan gençlere millî şairimiz Mehmet Akif’in izinde olmayı öğütleyerek, “Biz şanlı ecdadımızdan aldığımız manevi mirası gelecek nesillere emanet etmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Evlatlarımız memleketimizin en değerli hazineleri, yarınlarımızın güvencesidir. Onlar, Hz. Muhammed’in (SAV) ahlâkıyla güzelleşmeli, maneviyatla yoğrulmalıdır. Bizim onlara bırakacağımız en faydalı miras, bizim ecdadımızdan aldığımız gibi güzel ahlâk olmalıdır. Mehmet Akif Ersoy'un "Asım'ın nesli" hayali, hepimizin hayalidir. Asım’ın nesli gibi değerlerimize bağlı, tarihimizden köklerini alan, millî ve manevi şuurla ülkeye ve insanlığa faydalı nesilleri yetiştirme gayreti güdüyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi gençlere, dolayısıyla da geleceğe yatırım yaptıklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “27 Aralık Mehmet Akif’in ölüm yıl dönümü münasebetiyle belediyemiz bünyesindeki KAYMEK A.Ş. tarafından düzenlenen “Asım’ın Nesli, Mehmet Akif Ersoy’un Şiirlerine Ses Veriyor” adlı şiir okuma yarışması, TBMM tarafından 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" ilan edilmesiyle ayrı bir değer kazanmış, bizim için de mutluluk verici olmuştur. Yarışmaya Kayseri’de eğitim gören yabancı öğrenciler de katılım gösterirken, ecdadımızın Orta Asya’dan Afrika’ya kadar bıraktığı kültür mirasının günümüzde dahi yansımalarını görmüş olmak bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Yeni nesillere Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak ve onun şiirlerini sevdirmek, Mehmet Akif Ersoy’un işaret ettiği Asım’ın neslini özümsemelerini sağlayıp gençlerin vatanına, milletine ve devletine bağlı bireyler olmalarına öncülük etmek için düzenlenen yarışmaya Kayseri’den tüm ilçelerinden yoğun katılım gerçekleşmiştir. Şiir yarışmasına katılan bütün yavrularımızı gözlerinden öpüyorum. Sizler okuduğunuz şiirlerle gönüllerimizi bir kez daha fethettiniz, Mehmet Akif’in fikir dünyası sizlerle yeniden canlandı. Şiir seslendirmeleri Seçici Kurul (jüri) tarafından özenle incelenmiş ve ödül kazanan evlatlarımız belirlenmiştir. Seçici Kuruldaki her bir üyeye gösterdiği hassasiyet için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şiir yarışmasını kazanan yarışmacıları da ayrı ayrı kutluyorum. Bu vesile ile Mehmet Akif ERSOY’u saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”