Başkan Büyükkılıç, Bilim Merkezi’ni ziyaretinde Bilim Akademisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi’ni ziyaretinde Bilim Akademisi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Başkan Büyükkılıç, bilime meraklı öğrencileri yetiştirerek bilim camiasına kazandıracaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Bilim Merkezi’ni gezen ve atölye çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Başkan Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi’nin ziyaretçileriyle de görüştü. Başkan Büyükkılıç, Türkiye’nin en büyük gökevi olan planetaryumda öğrenciler ve aileleriyle birlikte bilimsel film de izledi. Burada yaptığı konuşmada artık herkesin teknolojiyi kullanarak yol alması gerektiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Günün koşullarına uymamız ve veliler olarak yavrularımızı yönlendirmemiz gerekiyor. Yoksa bu yavrularımız bizim kontrolümüzden çıkıyor. Geçmişte alkol ve nikotin bağımlılığı konuşulurdu. Şimdi ise teknoloji bağımlılığı konuşuluyor. Teknolojiye hükmetmesini bilmemiz lazım” dedi.
Kayseri Bilim Merkezi’nin TÜBİTAK’ın önemsediği Türkiye’deki 3 merkezden birisi olduğunu da vurgulayan Başkan Büyükkılıç, Bilim Merkezi’ni TÜBİTAK’la birlikte daha da geliştireceklerini kaydetti.
“GENÇ BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRECEĞİZ”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, seçimler öncesi dile getirdiği Bilim Akademisi konusunda da açıklamalarda bulundu. Bilim Akademisi ile ilgili çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Bilim Akademisi’ne sınavla alacağımız öğrencilerimizi ücretsiz ve süreli olarak yetiştirmek suretiyle bilim camiasına kazandıracağız. Bu eğitimlerle öğrencilerimizde özgüven oluşturacağız. Sekiz haftalık eğitim süremiz olacak. Bu anlamlı projeye yoğun ilgi olduğunu şimdiden gözlemliyoruz” dedi.