Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Berberler ve Kuaförlere Yönelik Kontrollü Sosyal Hayatta Çalışma ve Hijyen Eğitimi programına katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında başlanan Berberler ve Kuaförlere Yönelik Kontrollü Sosyal Hayatta Çalışma ve Hijyen Eğitimi programına katıldı.
Kayserili vatandaşlara Covid -19 salgını süresince şehrimizde bulunan 1600 berber ve kuaförün daha sağlıklı ve güvenilir hizmet vermeleri için uygulanmaya başlayan Kuaförlere Yönelik Kontrollü Sosyal Hayatta Çalışma ve Hijyen Eğitimi programına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Sayın Bayar Özsoy ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Buket Ergin katıldı. Yapılan protokol gereğince başlatılan eğitim, 1600 kuaför ve berbere aralıklı olarak verilecek. Verilen eğitimler neticesinde alınan sertifika ile sertifikalı iş yerleri Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehir uygulamasında belirtilerek vatandaşlar tarafından görülebilecek. Eğitim programına katılan Başkan Büyükkılıç sözlerine, koronavirüs sürecinde Türkiye’nin sağlık alanında yapmış olduğu başarılı çalışmalardan bahsederek ve Kayseri’ye kazandırılan 1600 yatak kapasiteli şehir hastanesi için Cumhurbaşkanı Recep Tasyyip Erdoğan’a teşekkür ederek başladı.
Gerçekleştirilen eğitim programına katılan berber ve kuaförlere hitaben konuşan Başkan Büyükkılıç, “Sizleri neden buraya neden topladık ve neden bu çalışmayı yapıyoruz. Malumunuz en hassas kesimlerden birisi de berberler ve kuaförler. Özellikle bu kesimin hem kendilerini korumak, hem buraya gelecek ve hizmet alacak olan kardeşlerimizi korumak amacıyla sizlerin bir eğitim sürecinden geçmesini, bu eğitimle birlikte bir sertifika verilmesini istedik. Bu sertifika zaman zaman denetlenecek. Gerekli koşullar sürdürüyorsa sertifika devam edecek, koşullar sürdürmüyorsa da iptal edilecektir. Amacımız nedir? Bizim Akıllı Şehir portalında sizin yer almanızı sağlamak. Vatandaşımız Büyükşehirin Akıllı Şehir potalına girdiğinde şu cadde, şu sokakta şu kuaför var, şu berber var, şu meslek sahibi var, bilecek. Dolayısıyla bunlar gerekli denetimleri yapmış, güvenli bir ortam oluşturmuş, ben orada rahatlıkla gider traşımı olurum, kuaför hizmetimi alırım diyecek. Güvenli ve emin bir şekilde sizlerle buluşacak. Siz ekmeğinizi kazanacaksınız. Vatandaşımız da hizmetini alacak. İşte bu açıdan bu çalışmayı yapmayı doğru bulduk. Değerli başkanlarımızla istişare ettik. Onlar da bizi destekledi. Şu anda sizlerle birlikte bu çalışmayı yapıyoruz. Tedbiri elden bırakmayacağız. Rehavete düşmeyeceğiz. Bu çalışmalarımızı el birliği ile sürdüreceğiz. Bu çalışma 1600 esnafımızı ilgilendiren bir çalışma. İnşallah bu çalışmada sizlerin de rahatlıkla çekinmeden soracağı sorular, ilgli arkadaşlarımız tarafından giderilecek ve bu çalışmayı sizlerle iş birliği içinde sürdüreceğiz. Bundan sonra anlaşılan hepimizin sadece koronavirüse özgü değil. Bugün koronavirüs olur, yarın başka bir şey olur. Maske, mesafe, temizlik bu  süreçte olmazsa olmazımız olarak belirlendi. Ama temizlik zaten tüm mikroplar için olmazsa olmaz. Bizim de inancımızda, kültürümüzde bu en önemli uygulamamız. Batıya olan da üstünlüğümüz. Bunu da burada rahatlıkla Türk Milleti’nin bir evladı olarak, inancımızdan kaynaklanan bir yaklaşım olarak keyifle söyleyebilirim. Böyle anlamlı bir çalışmaya destek veren başkanımıza ve bu eğitime katılarak sahip çıkan siz kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnşallah el ele, gönül gönüle verdiğimizde aşamayacağımız hiçbir sorunun olmadığını da buradan paylaşmak istiyorum” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayarak yaşanan sorunları giderme noktasında yapılması gereken çalışmaları yapacaklarını belirtti. Başkan Büyükkılıç, programa katılan ve sertifika almayı hak kazanan berber ve kuaförlere sertifikalarını verdi.