Kısa adı İSKEP olan ve Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte yürütülen 'İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi' kapsamında 1-7 Şubat 2015 tarihleri arasında Portekiz'in başkenti Lizbon'da bir çalışma programı gerçekleştirildi. Kayseri'den Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yanısıra Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu'nun katıldığı programa Türkiye'nin değişik şehirlerinden Büyükşehir, İl ve İlçe belediye başkanları iştirak etti.

Portekiz yerel yönetimlerinin uyguladığı sosyal politikalarla ilgili başarılı örnekleri yerinde incelemek amacıyla gerçekleşen program kapsamında Cascais, Montijo, Coimbra, Sintra belediyeleri ve TBB'nin Portekiz muadili olan Belediyeler Birliği ziyaret edildi.

Programda ayrıca projenin temel amacı olan yerel yönetimlerin dezavantajlı gruplara yönelik hizmetleri ve bu grupların istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına yönelik sosyal politikalar geliştirmesi yönünde yerel yöneticiler ve paydaşlar arasında fikir alış-verişinde bulunuldu.