Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte Kayserigaz’ı ziyaret etti. Ziyarette Kayserigaz’ın SCADA sistemiyle ilgili brifing verildi.
Vali Süleyman Kamçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora karşıladı. Kayserigaz’ın birimlerini gezen Vali Kamçı ve Başkan Çelik’e Kayserigaz SCADA sistemiyle ilgili brifing verildi. Brifingde Kayseri ve ilçelerindeki tüm şebekenin SCADA sistemi üzerinden izlendiği ve kontrol edildiği belirtildi.
Brifingde ayrıca mini bir tatbikat yapıldı ve bir şebekede arıza olduğu varsayılarak şebekenin vanası SCADA sistemiyle kapatılarak doğal gazın iletimi engellendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte Kayserigaz İletişim Merkezi’ni de ziyaret etti. Başkan Çelik ve Vali Kamçı, abonelik işleminin nasıl yapıldığına ilişkin Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora’dan bilgi aldı ve abonelik işlemini yaptıran vatandaşlarla görüştü.