Esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulunup, “Birlikte Başaracağız” mesajı verdiler.
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir kez daha birlikte saha denetiminde bulunarak hem duyarlılık çağrısı yaptı hem esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulundu. Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, gördükleri eksiklere müdahale ederken, “Birlikte başaracağız” mesajı verdiler.
Şehrin yöneticileri olarak vatandaşlara örnek olup rehberlik etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında kent merkezinde denetimlere çıkan Vali Şehmus Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, vatandaşlarla görüşerek, esnafların pandemi tedbirlerini yerinde gördü. Sahabiye bölgesindeki Ahmet Paşa Caddesi’nde başlayan denetimlerde tek tek esnaflarla ve vatandaşlarla konuşan Başkan Büyükkılıç, salgın süresince tedbirlere uyulması gerektiğini anlattı. Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarının artık hayatın bir parçası olduğunu ifade eden Büyükkılıç, yapılan denetimlerde pandemi süreci hakkında hatırlatmalarda bulunmayı da ihmal etmedi. Alınan önlemlerin uygulanmadığı zaman vaka sayısında artış olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Pandemi kurulunda bu kararları saatlerce tartışırken Kayserimizin ekonomik boyutunu, sosyal boyutunu göz ardı etmeyerek kararlar alıyoruz. Aldığımız önlemler yeterince uygulanmadığı zaman vaka sayısının arttığını görüyoruz. ‘Kayseri yasaklar şehri olacak ne olur dikkat edelim’ diye açıklamam olmuştu. Nitekim bu haftadaki yapılan çalışmalar sonucunda aldığımız bazı yasaklarla ilgili tedbirleri sizlerde duydunuz. O açıdan şehrimizi seviyorsak, insanımızı seviyorsak, ne olur kurallara uyalım. Sonucunda hepimiz kazanalım. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, vatandaşımızda üzerlerini düşeni yaparsa kazanan hepimiz oluruz” dedi.
Salgınla mücadele kapsamında yapılan denetimler ve uygulanan kararlar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Vali Şehmus Günaydın ise, “Bizler şu ana kadar bu süreci hep birlikte yürüttük.  Bundan sonra biraz daha çalışmayla gayretle inşallah önümüzdeki hafta çok daha güzel şeyleri konuşuruz” ifadelerini kullandı.
Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı’ndaki otobüs duraklarında toplu ulaşım araçlarına yönelik denetimlerde de bulundu.