Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kültür ve edebiyat dünyasına sağladığı katkılardan dolayı Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından 'Onur Ödülü'ne layık görüldü

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kültür ve edebiyat dünyasına sağladığı katkılardan dolayı Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından 'Onur Ödülü'ne layık görüldü.

Hunat Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2014 Yılı Kültür ve Edebiyat Ödülleri kapsamında seçici kurul tarafından 'Onur Ödülü'ne layık görülen Başkan Çelik, bir belediye başkanının görevinin şehrin fiziki yapısını imar etmek kadar kültürel ve sanatsal alanda da gelişimine öncülük etmek olduğunu söyledi.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada fiziki yapılaşmanın geçici, kültür ve sanat alanında yapılanların ise kalıcı olduğuna dikkat çeken Başkan Çelik, "Bir belediye başkanının görevi yalnızca fiziki alandaki ihtiyaçları karşılamak değildir. Bununla birlikte kültür, sanat, edebiyat vs. gibi alanlarda da hizmet üretmek, bu alandaki çalışmaların önünü açmaktır. Zaten asıl olan, kalıcı olan da budur. İşte şu an içinde bulunduğumuz Hunat Kültür Merkezi, yakın zamanda restorasyonunu tamamlayıp hizmete açtığımız Sahabiye Medresesi bu alanda yapmış olduğumuz işlerden ilk akla gelenler. Hakeza Kültür Yolu da yine bu anlamda önemli bir projemiz. Bunlarla birlikte kitap yayınlarımız devam ediyor ve bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi olarak kültür, sanat ve edebiyat alanında hizmet üretmeye, proje geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Başkan Çelik daha sonra ödülünü TYB Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Selim Tunçbilek'ten aldı.

Törende ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan'a 'Yılın Bürokratı' ödülü verildi. Daire Başkanı Durukan ödülünü Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin elinden aldı.