?Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıracağı 120 yataklı Güreş Eğitim Merkezi’nin temeli törenle atıldı.
Büyükşehir Belediyesi 2017 yatırımlarının temellerini ardı ardına atmaya devam ediyor. Kadir Has Stadı yanına yapılacak olan 120 yataklı Güreş Eğitim Merkezi’nin temeli Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımıyla atıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptıkları tesislerle Türkiye’de başarılı sporcuların yetişmesi için bir altyapı hamlesi başlattıklarını söyledi.
120 yataklı Güreş Eğitim Merkezi’nin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, spor camiası ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik daha huzurlu ve sağlıklı bir nesil için sporu hayat tarzı haline getirmemiz gerektiğini belirterek toplumun her kesimine sporu sevdirmek ve spor yapmalarını sağlamak için spor tesislerinin sayısını artırdıklarını söyledi.
 
“KAYSERİ’Yİ HER ALANDA GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
 
Büyükşehir Belediyesi olarak ortak değerimiz olan Kayseri’yi her alanda geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çelik, “Bu amaçla 2016 yılında çok önemli yatırımlar yaptık. Sadece büyük projeler için 550 milyon TL harcadık. 2017 yılında da aynı hızla, aynı şevkle ve aynı hedefle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yatırımda rekorlar kırarak alt yapıdan ulaşıma, kentsel dönüşümden yeşil alana kadar şehrimize yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz. 2017 model diyebileceğimiz, Kayserimize çok yakışacağına inandığımız projelerimizin ardı ardına temellerini atıyoruz. 2017’ye hızlı girdik, inşallah bu hızla devam ederek yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Bugün itibarıyla 2017’de yaptığımız ihale sayısı 57 oldu. Bunların bedeli de 140 milyon TL’yi aştı. Bir taraftan projeleri tamamlanan yatırımlarımızın ihalelerini yaparken bir taraftan da temeller atıyoruz” dedi.
 
“ŞEHRİ İMAR EDERKEN İNSANIMIZI İHMAL ETMİYORUZ”
 
Şehri imar ederken insanımızı ihmal etmeyeceklerini ve insana yatırıma öncelik vermeye devam edeceklerini dile getiren Başkan Çelik, “İnsana yatırım için de eğitimden kültüre, sanattan spora kadar pek çok projeyi hayata geçireceğiz. Kayseri, alt yapı açısından ülkemizin en sorunsuz illerinin başında geliyor. Ama şehrin altyapısına yatırım yapmak yetmez diyoruz ve yeni bir altyapı hamlesi daha başlatıyoruz. Futbol altyapısının güçlenmesi için hafta sonu amatör spor kulüpleri tesisi için temel attık. Ayrıca başta futbol olmak üzere birçok branştaki profesyonel ya da amatör sporcular için Erciyes’te yüksek irtifa kamp merkezi yapacağız. Geleneksel sporlarımızdan okçuluğu geliştirmek için ülkemizin en güzel ve en kapsamlı Okçuluk tesisinin temelini de bu yıl atacağız. Erciyes’te bulunan dünya çapındaki kış turizm merkezimizde şampiyon kayakçılar yetiştirmek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Ve bugün burada Ata sporumuz güreş için çok önemli bir tesisin temelini atacağız. Tüm bu tesisler inanıyorum ki, sadece şehrimizin değil ülkemizin çok daha başarılı sporcular yetiştirmesini sağlayacak ve uluslar arası yarışmalarda daha fazla sporcumuz ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletecek” diye konuştu.
Başkan Çelik, temeli atılan Güreş Eğitim Merkezi’nin 5 bin m2 inşaat alanına sahip olacağını ifade ederek, tesiste 120 yataklı sporcu odaları, konferans salonu, bay-bayan fitness Salonu ve saunalar, soyunma odaları, oyun odası, derslikler ve antrenman salonunun bulunacağını ve merkezin 5 milyon 700 bin TL’ye mal olacağını kaydetti.
Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında Güreş Eğitim Merkezi’nin ülkemizin sayılı tesislerinden olacağını belirtti. Vali Kamçı, bu merkezden ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil edecek sporcuların yetişeceğine inancını dile getirdi.
 
“16 NİSAN BİR MİLATTIR”
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise şehirlerin canlı organizmalar olduğunu belirtti ve sürekli yenilemek gerektiğini kaydetti. 16 Nisan’ın ülkemiz için bir milat olduğunu da vurgulayan Bakan Özhaseki, 16 Nisan’ın güçlü iktidarların gelerek iş yapacağı bir tarih olduğunu söyledi. Kayseri belediyelerinin yaptığı yatırımlara da değinen Bakan Özhaseki, “Kayseri belediyeleri çalışkan, gayretli ve uyum içinde gece gündüz durmadan temeller atıyorlar” dedi.
 
“KAYSERİ’NİN YARINI BUGÜNDEN İYİ OLACAK”
 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da konuşmasında her gelişinde Kayseri’yi daha da gelişmiş gördüğünü belirtti. Kayseri’nin gelecekte çok daha iyi olacağını ifade eden Bakan Yılmaz, “Bir söz vardır, ‘Erciyes’in başında olan Erciyes’in büyüklüğünü anlamaz. Anlamak için uzaklaşmak gerekir.’ Aynı şekilde Kayseri’de halka ne kadar güzel hizmet edildiğini görmek için de uzaktan bakmak gerekir. Kayseri bugün, dünden kat kat iyidir. Yarını bugünden de iyi olacaktır” diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından 120 yataklı Güreş Eğitim Merkezi’nin temeli atıldı.