Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Ramazan Bayramı’nın ilk gününde şehit aileleri ile bayramlaştı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Ramazan Bayramı dolayısıyla Kartal Şehitliği’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Büyükkılıç konuşmasında birlik ve beraberlik mesajlarını yineledi.
Ramazan Bayramı’nın ilk bayramlaşma töreni Kayseri Kartal Şehitliği’nde ve Polis Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ve şehit aileleri katıldı. Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in ettiği dua ile şehitlerimize rahmet okundu.
 
Başkan Büyükkılıç, tören sonrası yaptığı konuşmada, “Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz inşallah şefaatçi olur diyoruz. Şehit yakınlarımızın bayramını tebrik ediyoruz. Elbette ki Kayserili hemşehrilerimizin bayramlarını tebrik ediyoruz. İslam aleminin bayramını tebrik ediyoruz. Huzur içerisinde nice bayramlara diyoruz. Bu bayram biraz bayram ruhuna aykırı gibi görüntü oluşsa da buruk bir bayram ise de elbette şartlar böyleydi. Bu şartlara uygun olarak bizler de bayramımızı tebrik edip birbirimizle birliğimizi beraberliğimizi dayanışmamızı inşallah koruyan anlayış içerisinde sahip çıkmamızı paylaşıyor, daha nice huzurlu sağlıklı bayramlara ulaşmayı temenni ediyorum. Şehitlerimiz bizler için şefaatçi olsunlar.” İfadelerini kullandı. Vali Şehmus Günaydın da “Ülkemiz milletimiz bayrağımız ezanımız için canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle yâd ediyorum. Vefat eden gazilerimizi rahmetle minnetle yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize de şükranlarımızı sunuyor onlara da sağlıklı huzurlu nice seneler temenni ediyorum. Buruk bir bayram yaşıyoruz demeyelim ama bayramlarımızın manevi iklimi çok önemli. Kucaklaşamasak ta birbirimizi ziyaret edemesek te bayramımızı telefonla yaşıyoruz bu manevi iklimi yoğun bir şekilde hep beraber yaşıyoruz.” dedi.