Sarıkamış’ta 90 bin şehidimizle yazılan destanın 104’üncü yıl dünümü nedeniyle Erciyes’te anma programı yapıldı.
Sarıkamış’ta 90 bin şehidimizle yazılan destanın 104’üncü yıl dünümü nedeniyle Erciyes’te anma programı yapıldı. Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sarıkamış’taki ruh var oldukça Türkiye Cumhuriyeti’ne hiçbir gücün diz çöktüremeyeceğini söyledi.
Sarıkamış Destanının yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen anma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ilçe Belediye başkanları ve şehir protokolü katıldı.
Anma törenine katılanlar ellerinde Türk Bayrağı ve bayrağımızın renkleri olan kırmızı beyaz atkı ve berelerle Erciyes’te yürüdüler. Soğuk havada yapılan yürüyüşün ardından günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türk tarihine geçmiş olan destanlar ve kahramanlıkların asla unutulmayacağını söyledi. Sarıkamış’ta 90 bin vatan evladının ölüme yürüdüğünü dile getiren Başkan Çelik, Aralarında 15-16 yaşlarındaki çocukların da bulunduğu 90 bin vatan evladı tarafından yazılan bir destandır bu.
“Nidalarda tekbirler, semaya erdi niyaz
Ölüm saklı uykuda, yastık buz, örtü beyaz.”
Evet, şu ankinden 3-4 kat daha soğuk bir havada yazılmıştır Sarıkamış Destanı. 90 bin vatan evladına yürü denilmiştir ve hep birlikte ölüme yürümüşlerdir. Kendilerini bu cennet vatanın uğruna feda etmişlerdir. 90 bin ana evlatsız kalmıştır. Böyle bir milletin, böyle bir ruhun, böyle bir inancın, böyle bir fedakarlığın diz çöktürülmesi ne dün mümkün olmuştur, ne bugün mümkündür ne de yarın mümkün olacaktır. En son üç yıl önce 15 Temmuz’da bir kez daha bu millete diz çöktürmeyi denemişler. Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider, yanında dimdik duran halkı ve arkasında Rabbimizin de desteğiyle 24 saat geçmeden püskürtülmüştür. Bundan sonra da kimse bu millete ilelebet diz çöktüremeyecektir” dedi.
“AYNI DAĞIN YELİ, BİR ALLAH’IN KULUYUZ”
Konuşmasında Sarıkamış’ta şehit düşenler arasında 550 Kayserilinin de bulunduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Arşivi ve Milli Savunma Bakanlığı Arşivi’ndeki bilgilere göre Sarıkamış’ta şehit düşenler arasında 550 Kayserili de vardı. Ülkemizin her bölgesi bu acıyı ocağında hissetmiştir. Sadece bugünkü sınırlarımız içinden değil, Bağdatlı, Kerküklü, Piriştineli, Kosovalı, Halepli gençler de Allahuekber dağlarında şehit düştü. Sarıkamış Destanı da bir kez daha göstermiştir ki; Aynı dağın yeli, aynı sazın teli, aynı bağın gülü ve Bir Allah’ın kuluyuz biz. Biz bu coğrafyada bir ve beraber olduktan sonra hiçbir güç bu coğrafya ile ilgili oyun kuramaz. Bize rağmen kurulan oyunlar bozulmaya mahkumdur.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda başta Sarıkamış şehitleri olmak üzere vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı.