?Ramazan Sokağı etkinliklerine Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimarsinan Parkı'nda kurulan ve ilk gününden itibaren büyük ilgi gören Ramazan Sokağı'nın konuğu Prof. Dr. Mehmet Emin Ay oldu. Ramazan ayının önemini vurgulayan Prof. Dr. Ay, son 10 günün çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayının ruhuna uygun yaşanabilmesi için oluşturduğu Ramazan Sokağı her gün farklı etkinliklerle devam ediyor. Her gün saat 16.00'dan itibaren ziyaretçi kabul eden Ramazan Sokağı, iftar sonrasında binlerce insanı bir araya getiriyor. Ramazan'a özgü değerlerin birlikte yer aldığı ve Ramazan'a özgü lezzetlerin birlikte sunulduğu sokak her gün farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.
Ramazan Sokağı'nın 20’nci gününde teravih namazı sonrası Goncagül Çocuk Tiyatrosu tarafından babalar ve çocukların katılımıyla bilgi yarışması yapıldı. Yarışmanın ardından gerçekleştirilen söyleşiye Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı. Ramazan ayının son 10 gününün Ramazan’ın en önemli zaman dilimi olduğunu belirten Mehmet Emin Ay, “Son 10 gün Peygamberimizin gecelerini de ibadetle geçirdiği bir zaman dilimi. Son 10 günümüzü Peygamberimizin dediği güzellikte oruçlarla geçirelim. Böyle yaptığımız takdirde Ramazan’dan sonra bayram sevincine kavuşacağımız yerde Ramazan gidiyor diye bir hüzün kaplasın içimizi” dedi.

Orucun nasıl tutulması gerektiğine ilişkin de bilgiler veren Prof. Dr. Ay, “Sevgili Peygamberimiz dilimizin, gözümüzün, kulağımızın, elimizin de bizimle beraber oruç tutmasını istiyor. Gözümüz haramlarla meşgul, kulağımız haramları dinliyor, dilimiz yalan ve gıybetten geri durmuyorsa bununla ilgili İslam alimleri ‘Oruç tutar, namaz kılar, Kuran okursunuz;  ama o gıybetini ettiğiniz ve hoşlanmadığınız insan gelir o sevapları götürür’ diyor” şeklinde konuştu.
Söyleşi sonrası Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a teşekkür ederek çiçek verdi.