Başkan Büyükkılıç, Vali Günaydın ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi’ndeki sucuk ve pastırmacı esnafını gezdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ve Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki pastırmacı esnafını ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, pastırma denince akla Kayseri’nin geldiğini belirtti ve söz konusu pastırma olunca Kayseri’nin hiçbir il ile karşılaştırılamayacağını söyledi.
Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin en önemli değerlerinden olan pastırma ve sucukla ilgili mesajlar verdiler. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki sucuk ve pastırmacı esnafını ziyaret eden Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, hayırlı olsun temennilerinde bulundular ve kendilerini takip eden basın mensupları ve vatandaşlara pastırma ikram ettiler.
“PASTIRMA KAYSERİ’DE YENİR, KAYSERİ’DEN ALINIR”
Esnaf ziyaretleri sırasında basın mensuplarının pastırmayla ilgili sorularını da cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, pastırma denilince akla gelen tek şehrin Kayseri olduğunu söyledi. Pastırmanın Kayseri ürünü olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Pastırma Kayseri’de yenilir ve Kayseri’den alınır. Pastırmanın bir tarzı ve bir lezzeti vardır. Her dilimlenmiş et pastırma olmaz” dedi. 
Ziyaretleri sırasında sucuk ve pastırmanın tanıtımı üzerinde de duran Başkan Büyükkılıç, “Sadece üretmek yetmez, tanıtmak da lazım. Tanıtım için de fedakarlık gerekir. Tanıtımı sadece Valiliğimizden ya da Büyükşehir Belediyemizden beklememeliyiz” diye konuştu.
“KAYSERİ PASTIRMADA FARKLI YERDE”
Sucuk ve pastırmacı esnafını ziyaret sırasında basın mensuplarının farklı illerdeki pastırmalarla ilgili soruları üzerine Kayseri pastırmasının mukayese edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Biz böyle bir mukayeseye giremeyiz. Herkesin bir ligi bir kategorisi var. Pastırma denince akla Kayseri gelir. Bir sınıflandırma yapılacaksa Kayseri ve diğerleri şeklinde sınıflandırılabilir” dedi.
Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, ziyaretleri sırasında alış veriş yapan vatandaşlarla da sohbet ettiler. Vatandaşların Kars’tan Kocaeli’ne kadar doğudan batıya kuzeyden güneye Türkiye’nin farklı illerine Kayseri sucuğu ve pastırması gönderdikleri görüldü.
Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin pastırmasıyla yüzyıllardır anılan bir şehir olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, şehrin değerlerini koruyup kollayacaklarını kaydetti. 
Vali Şehmus Günaydın da açıklamasında, “Zaman zaman Başkanımızla esnafımızı ziyaret ediyoruz. Pastırma Kayseri için Kayseri’nin tanıtımı için çok önemli. Kayseri’mizin bütün değerlerini Türkiye’de ve dünyanın her yerinde tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.