Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi 2 Mayıs Pazartesi günü açılacak

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi 2 Mayıs Pazartesi günü açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılış için hazırlanan müzede incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'ye önemli bir müze daha kazandırdı. 2 Mayıs Pazartesi günü törenle açılacak olan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi, tüm yönleriyle Kurtuluş Savaşı'nı, Anadolu'nun milli mücadeleye katkısını ve milli mücadele kahramanlarını anlatacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, müzeyi ziyaret ederek açılışa hale gelen müzede incelemelerde bulundu. Milli Mücadele Müzesi ile insanlara milli mücadele ruhunu hatırlatmak istediklerini ifade eden Başkan Çelik, Kayseri ve ülkemize çok önemli bir müze kazandırma gururunu yaşadıklarını söyledi.

Müzenin aynı zamanda Kayseri'deki Kültür Yolu projesinin en önemli duraklarından birisi olduğunu dile getiren Başkan Çelik, "Yüzyılı aşkın bir süre şehrin eğitim alanındaki en önemli kurumlarından birisi olan bu tarihi taş mektebi Milli Mücadele Müzesi olarak düzenledik. Binanın zemin katında tarihimizde önemli bir konuma sahip milli mücadele yıllarını canlandıracağız. Özellikle Sakarya Savaşı'na katılıp da şehit olan öğrencileri ön plana çıkarıyoruz. Çok farklı sunum teknikleriyle hem görsel olarak hem de dijital ortamda vatandaşlarımıza burayı gezdireceğiz. Ayrıca Kayseri Lisesi'nde okuyan ve mezun olan devlet adamlarımız, cumhurbaşkanlarımız ve ünlülerimiz de müzede yer alacak. Bunların canlandırılacağı bir sınıfımız olacak" dedi.