Başkan Büyükkılıç, KumsMall tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mobilyakent’te kurulmakta olan KumsMall AVM’nin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda Kayseri’nin her alanda büyümesi için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Mimar Sinan, Koramaz Vadisi, Kayserispor, Kültepe gibi markalarımızı büyütmek için çalışıyor, yeni markaların doğması için destek veriyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mobilyacılar ve Sanayiciler Derneği (KAYMOS) tarafından Radisson Blu Hotel’de düzenlenen KumsMall AVM’nin tanıtım toplantısına katıldı. 
Toplantıda yaptığı konuşmada Kayseri’deki ticareti çeşitlendirmek ve geliştirmek için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, turizm alanında yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Turizmi çeşitlendirme yönünde yaptıkları çalışmaların sonuç vermeye başladığını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Kayseri, sanayi ve ticaretin merkezi şeklinde anılırken turizmin de merkezi olması yönünde adımlar atıyoruz. Bu hafta sonu Sağlık Bakanlığı ve ilgili paydaşlarımızın katılımıyla sağlık turizmiyle ilgili önemli bir çalıştay yapacağız. Sağlık turizmi konusundaki çalışmaların meyvelerini alacağımıza inanıyoruz. Balon turizmiyle ilgili de çalışmalar başladı. İnşallah yakın zamanda deneme uçuşları başlayacak. Milli Savunma Bakanımız başta olmak üzere askeri yetkililere bu konudaki iyi niyetli yaklaşımları için teşekkür ediyorum. Kültepe konusunda da tablet müzesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kültepe, çıkarılan 24 bin tabletiyle büyük önem arz ediyor. Kayak turizminde geçen yıl Rusya, Ukrayna ve Polonya’dan charter seferlerle 22 bin turist geldi. Bu yıl bu rakamın iki katına çıkacağına inanıyorum. Artık Kayseri’de konaklama tesisi ihtiyacından bahsedilmeye başlandı. Ayrıca Brezilya ve Arjantin için özel öneme sahip Aziz George’un Yeşilhisar bölgemizde yaşaması bizim için önemli. Nevşehir’de yaptığımız toplantıda bu konuyla ilgili çekilecek film hakkında görüşmeler yaptık ve filmde Yeşilhisar bölgemizin de yer almasını dile getirdik. Görüldüğü üzere her alanda gayret gösteriyor ve her alanda çalışmalara hız veriyoruz” dedi.
“GÜZEL ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYORUZ”
Konuşmasında şehir için yapılan her güzel çalışmayı desteklediklerini de ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılacak olan AVM’ler de bütünleyici olarak çalışmalarımıza destek verecek. Bu konuda her türlü desteği verdiğimizi ve vereceğimizi belirtmek istiyorum. İnşallah şehrimizi daha iyi noktalara taşımak için gayret ediyoruz.  Kayserimizin markaları var. Mimar Sinan önemli bir markamız. Millet Bahçesine yapacağımız müze ile Mimar Sinan’a gereken önemi vereceğiz. Koramaz Vadisi, Ihlara Vadisi kadar önemli bir değerimiz. UNESCO kültür mirasına alınması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Seyyid Burhaneddin Hazretleri de önemli bir markamız. Bu konuda da çalışmalar yaparak inanç turizmini geliştirmeye gayret ediyoruz.”
“KAYSERİSPOR İÇİN HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”
Kayseri’yi her alanda geliştirme yönündeki çalışmaları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayserispor’dan da bahsetti. Kayserispor’un bu şehrin en önemli markalarından birisi olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kayserispor bizim olmazsa olmazımız. Süper Lig’deki gurur kaynağımız olan Kayserispor’u daha iyi noktalara taşıma konusunda şehrin sorumluluk üstlenen kişileri olarak her türlü gayreti gösteriyoruz. Bu konu tek başına yerel yönetimlerin, yöneticilerin, sanayicilerin ya da siyasilerin sorunu değil. Bu konu şehrimizin tamamının sahiplenmesi gereken bir konu. Kayserispor’un daha iyi noktalara gelmesi AVM’lere, şehrimize ve ticarete katkı verecektir.  Markalar marka şehir Kayseri’ye en büyük katkıyı sağlayacaktır. Bu yüzden her zaman güzellikleri paylaşmalıyız. Olumsuz konuların paylaşılmasının kimseye katkısı olmaz” dedi.