Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde Sun Fuarcılık tarafından düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’nın ikinci günü yine büyük bir ilgiyle karşılaştı.
Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde Sun Fuarcılık tarafından düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’nın ikinci günü yine büyük bir ilgiyle karşılaştı. Kitap Fuarı’na katılan yazarlar Kayseri Kitap Fuarı’nın bu alanda bir marka olduğunu ifade ettiler.
Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde açılan 3. Kayseri Kitap Fuarı’nın ikinci gününe de birbirinde önemli yazarlar katılarak okuyucu ile buluştu. Konferanslar ve imza stantlarında okuyucularla bir araya gelen yazarlar Kayseri Kitap Fuarı’ndan övgüyle bahsederek bu alanda bir marka olduğunu belirttiler.
Kitap Fuarı’na üçüncü kez katılan Yazar Bekir Develi okuyucularla söyleşinin ardından yaptığı değerlendirmede Kayseri Kitap Fuarı’nda her yıl bir önceki yıla göre daha coşkulu ve daha kalabalık kitlelerle karşılaştığını söyledi. Kayseri Kitap Fuarı’na her renkten, her görüşten insanları gelerek, kendilerine göre yayınlar ve kitaplar bulduklarını ifade eden Bekir Develi, “Ben bunu son derece değerli buluyorum. İnşallah bir dahaki sene ziyaretçiler bu alana sığmaz” dedi.
Yazar Erem Şentürk de değerlendirmesinde Kitap Fuarı’nı her sene bir öncekinden daha fazla gelişmiş gördüğünü dile getirerek, “Her belediye kitap fuarı yapıyor. Kayseri, fuarı biraz daha ciddileştirmeye başladı. Başlı başına bir marka olacak. Kitap Fuarı’ndan öte burada bir kültür alışverişi yapılıyor” diye konuştu.
Yazar İnci Ertuğrul da Kayseri’nin çok güzel bir şehir olduğunu ifade ederek, “Bu gelişimde daha gelişmiş buldum. Temiz bir şehir. Sokaklar ferah ve aydınlık bir duygusu var. Selçuklu mimarisine ayrı bir merakım ve sevgim var. Bu noktada Kayseri en zengin şehirlerden birisi. Bence Kayseri’yi daha çok insan ziyaret etmeli” dedi.
Kitap Fuarına ilk kez katılan Süleyman Ezber ise Kayseri’nin gerek mutfağı gerek insanıyla çok güzel bir şehir olduğunu söyledi. Ezber, Kayseri Kitap Fuarı’nın hem organizasyonun hem de katılımcıların birlikte sahip çıktığı bir fuar olduğunu kaydetti.
Kayseri Kitap Fuarı’nın ikinci gününe ayrıca Yazarlar İbrahim Yıldız, Tarık Tufan, Necip Tosun, Ergi Deniz Özsoy ve Niyazi Acer, Mehmet Ali Bulut ve Tufan Gündüz de katıldı. Yazar Mehmet Ali Bulut, fuarda “Ruhun Deşifresi”, Tufan Gündüz ise “Kızılelma” konulu konferanslar verdi.