İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüsün yayılmasını önlemek için aldığı tedbirlere uyulması amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından denetimler yapılıyor.
İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüsün yayılmasını önlemek için aldığı tedbirlere uyulması amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından denetimler yapılıyor. Yapılan denetimlerde esnaf ve vatandaşların önlemlere uyduğu görüldü.
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin Valiliğine gönderilen genelge ile tiyatro ve sinema salonları, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu. Vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle kapatılan işyerleriyle ilgili Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri geniş çaplı denetimlere başladı.
Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde söz konusu işyerlerinin kapalı olduğu, esnaf ve vatandaşların toplum sağlığı için alınan tedbirlere uyduğu görüldü.