Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın yaz kursları 3 Temmuz Pazartesi günü başladı. Konservatuvarın Büyükşehir Belediyesi yanındaki merkez binası ve Kayseri Mahallesi’ndeki Setenönü Şubesi’nde başlayan kurslara toplam 2 bin 350 kişi katılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'nın 3 Temmuz'da başlayan yaz kursları Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Konservatuvarın Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan merkez binasında açılan yaz kurslarına 9-15 yaş grubundan öğrenciler katılıyor. Kurslarda, öğrencilere gitar, keman, bağlama, piyano, yan flüt, bateri, ney, ud ve resim olmak üzere dokuz branşta eğitim veriliyor.
Konservatuvarın Kayseri Mahallesi’ndeki Setenönü Şubesi’nde açılan yaz kurslarına ise 16 yaş ve üstü katılıyor. Kursiyerlere, gitar, keman, bağlama, piyano, bateri, ud, ney, resim ve halk oyunları olmak üzere dokuz branşta eğitim veriliyor. Her iki konservatuar binasında hafta içi akşam, hafta sonu gündüz ve hafta içi gündüz grupları bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın yaz kurslarına bu yıl 2 bin 350 kişi katıldı.