Başka yerlerde büyük olaylara sebebiyet veren yıkımlar yapılırken, uzlaşma kültürünün hakim olduğu Kayseri’de böyle manzaralar yaşanmıyor.
Türkiye’ye örnek olan Kayseri belediyeciliği, olaysız, engelsiz, barikatsız, polisin güvenlik tedbiri almadığı bir yıkım daha gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı adını verdiği Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Tavlusun Caddesi’nde yıkıma başladı. Yolun genişleme alanındaki mülklerin sahipleriyle tamamen uzlaşılarak yapılan yıkımda tek bir olay yaşanmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nın 50 metre genişliğinde Avrupa standartlarında bir yol olacağını söyledi.     
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile 30 Ağustos Bulvarı arasındaki bölümü büyük bir hızla devam eden Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nın devamı olan Tavlusun Caddesi’ndeydi. Bulvarın her iki yanında yer alan ve yolun genişleme alanında bulunan mülklerin yıkımına Başkan Mustafa Çelik bizzat katıldı.
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun da katıldığı yıkım çalışmalarının hızla devam edeceği belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nın Kemal Paşa Bulvarı’ndan Mimarsinan OSB’ye çıkan Malatya Yolu’na kadar giden 14 km uzunluğunda bir bulvar olduğunu söyledi. Yıkım çalışmalarına kısa sürede başlamış olmalarını uzlaşı kültürüne bağlayan Başkan Çelik, “Normalde buradaki sistem imar düzenlemeleri ve istimlak çalışmalarıyla plansız ve çürük yapıların belediyeye geçmesi şeklinde olur. Ancak bu işler 4-5 sene sürer. Gerek İmar, gerekse Fen İşleri Daire Başkanlığımızın çalışmalarıyla burada kısa sürede hukuki işlemleri bitirdik. Tüm hak sahiplerinin rızaları ile mülklerinin bedelini hak geçmeyecek şekilde ödedik ve yıkıma başladık. İnşallah hızlı bir şekilde yıkım işlemlerini tamamlayarak yola başlayacağız. Burası yeni planlanan bir yol olduğu için Avrupa standartlarında 50 metrelik bir yol şeklinde planladık. Yaya, bisikletli, lastik tekerlekli ve demir tekerlekli raylı sistem araçları olmak üzere hareketliliği sağlayan tüm unsurları düşündük. İnşallah kısa sürede tamamlayacağız” dedi.