Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlığında toplanarak önemli kararlara imza attı.
Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlığında toplanarak önemli kararlara imza attı. Toplantıda Kayserili Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile terörle mücadelede önemli görevler üstlenen Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isimleri oybirliğiyle Kayseri’de yeni açılacak caddelere verildi. İki Paşa’nın isimlerinin verilmesi teklifine tüm meclis üyeleri imza koydu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, meclis üyelerine göstermiş oldukları duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlık etti. Başkan Çelik, toplantının başında geçen hafta babası vefat eden Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na meclis adına taziyelerini iletti. Toplantıda ayrıca AK Parti Bünyan İlçe Başkanlığına seçilen Özkan Altun, Büyükşehir Meclisi’ne veda ederek tüm meclis üyelerine teşekkür etti.
 
BAŞKAN ÇELİK 2017 YILINI DEĞERLENDİRDİ
 
Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılının son meclis toplantısı olması nedeniyle Başkan Mustafa Çelik, 2017 yılı yatırımlarına ilişkin bir değerlendirmede bulundu. 2017 yılında 400’den fazla ihale yapıldığını, halen 700’den fazla noktada çalışıldığını ve bugüne kadar 1 milyar TL’nin Kayseri piyasasına aktarıldığını dile getiren Başkan Çelik, başarılı çalışmaların devam ettiğini ve yaptıkları her işin Türkiye’de örnek gösterildiğini söyledi. Başkan Çelik, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki uyumla 2018 yılında çok daha başarılı işler yapacaklarını kaydetti.
 
TANITIMA AĞIRLIK VERİLİYOR
 
Büyükşehir Belediye Meclisi toplantıda 77 gündem maddesini görüşerek karar bağladı. Gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında Kayseri’nin tanıtımına yönelik yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan bahseden Başkan Çelik, dünyanın pek çok yerinde Kayseri’yi ve Erciyes’i tanıttıklarını söyledi. Başkan Çelik, hafta sonundan itibaren yapılacak bir etkinlikten de bahsederek TÜRSAB üyesi Türkiye’deki  en büyük 30-35 turizm acentesi yetkilisi ve Hürriyet Gazetesinin tüm yazarlarının dört gün boyunca Kayseri’de olacağını belirtti. Başkan Çelik, 2018 yılında tanıtıma daha da ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.
 
OYBİRLİĞİ İLE KARARLAR ALINDI
 
Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki tüm kararlar oybirliği ile alındı. 77 gündem maddesinin tamamı oybirliği ile geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tüm meclis üyelerine Kayseri için gösterdikleri uyum ve gayretten dolayı teşekkür etti.    
 
GENELKURMAY BAŞKANI’NA MEMLEKETİNDEN VEFA
 
Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında iki önemli caddeye isim verilmesi konusu da ele alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, öncelikle açılacak iki yeni cadde ile ilgili bilgi verdi. Başkan Çelik’in açıkladığı caddelerden ilki olan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı Derevenk Viyadüğü ve buradan Malatya Yolu’na bağlayacak olan caddeye Genel Kurmay Başkanımız Orgeneral Hulusi Akar’ın isminin verilmesi talep edildi. “Hulusi Akar Paşamızın vatanı ve milleti için yaptıklarına minnetlerimizi belirtmek üzere isminin memleketi Kayseri’de yaşatılması için isminin verilmesini talep ediyoruz” ifadelerinin de yer aldığı dilekçeyi meclisteki tüm üyeler imzalayarak örnek bir tablo ortaya koydu.
 
ŞEHİT PAŞA’NIN İSMİ BİRLİĞİNİN YANINDA YAŞAYACAK
 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Farabi Caddesi’ni Köşk Kışla’nın yanından Talas Yolu’na bağlayacak olan yeni açılacak yola isim verilmesi talebi de görüşüldü. Toplantıda 1. Komando Tugay Komutanlığı görevini dört yıl yapan ve terörle mücadele sırasında helikopter kazası sonucu şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isminin bu caddeye verilmesini içeren dilekçe de yine tüm meclis üyelerince imzalandı.
Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ve Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isimlerinin verilmesi oybirliği ile teklif edildikten sonra oybirliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, meclis üyelerine gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür etti. Başkan Çelik, toplantıda dikkat çekici bir açıklamada da bulundu. İsimlerin verilmesinin ardından Genel Kurmay Başkanı Akar’ın yaptığı bir hayırdan bahseden Başkan Çelik, “Şehir Mezarlığı’ndaki yaptırdığımız camiyi bir hayırseverimiz üstlenmişti. Herhangi bir isim talebi de olmamıştı. Bu hayırseverimiz isminin açıklanmasını da istememişti. Ancak burada açıklıyorum. Hayırseverimiz Genel Kurmay Başkanımız Hulusi Akar ve ailesidir. Toplam kullanılabilir alanı 1000 metrekare olacak olan Selçuklu motiflerinden esinlenilerek modern bir dekorasyonla yapılmakta olan Şehir Mezarlığımızdaki camiyi Hulusi Akar ve ailesi yaptırmaktadır. Hayırları için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bu açıklama meclis üyelerinin alkışlarıyla karşılandı.