İtalya merkezli gerçekleştirilen dört ülkenin katıldığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin de proje ortağı olduğu Avrupa Birliği projesi kapsamında İtalya, Polonya ve Bulgaristan'dan bir grup Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

İtalya merkezli gerçekleştirilen dört ülkenin katıldığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin de proje ortağı olduğu Avrupa Birliği projesi kapsamında İtalya, Polonya ve Bulgaristan'dan bir grup Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Genel Sekreter Hüseyin Beyhan ile görüşen misafirler Kayseri'ye hayran kaldıklarını belirttiler.

İtalya, Polonya ve Bulgaristan'dan gelen heyeti, Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinde Genel Sekreter Hüseyin Beyhan ağırladı. Konukları Kayseri'de görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Beyhan, ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için belediye olarak üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını söyledi. Beyhan, misafirlerine Kayseri ile ilgili görüşlerini de sordu. Üç ayrı ülkeden ilimize gelen misafirler, Kayseri'nin oldukça modern, ilginç ve kültürle dolu bir şehir olduğunu belirterek şehrimizden çok etkilendiklerini dile getirdiler.

Ziyarette Genel Sekreter Hüseyin Beyhan tarafından konuklara Kayseri'yi anlatan kitap ve CD hediye edildi. Heyette yer alan İtalya'nın Larino Belediyesi yöneticileri de Hüseyin Beyhan'a üzerinde Roma döneminden kalma paraların yer aldığı bir plaket verdi ve Beyhan'ı Larino'ya davet etti.

Ziyarette Polonya ve Bulgaristan heyeti de bazı hediyeler takdim etti. Bulgaristan'ın Burgaz Belediyesi'nden gelen bir yönetici ilk kez geldikleri Kayseri ve Kapadokya'yı çok beğendiklerini söyleyerek, "Bu bölge Türkiye'de gördüğümüz en iyi bölge. Misafirperverlikten dolayı çok mutlu olduk. Dost canlısı insanlarsınız. Sizleri Burgaz'da görmek isteriz" dedi.

Heyetle birlikte Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden proje ortaklarından Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Akçeşme de, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması ilgili bir proje kapsamında üç ülkeden misafirleri ağırladıklarını söyledi. İtalya'daki belediyeler ve okullar tarafından hazırlanan projede, İtalya'nın yanı sıra Polonya, Bulgaristan ve Türkiye'nin bulunduğunu ifade eden Akçeşme, "Projenin karşılıklı ziyaretlerle önce tanıtımı yapılacak. Ardından arasında karşılıklı ziyaretler olacak" dedi.