Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’yi her yönüyle turizm kenti yapma çalışmalarına önemli bir hizmeti ekledi. Başkan Büyükkılıç’ın yoğun çalışmaları sonucu Soğanlı bölgesinde de balon turizmi başladı ve ilk uçuş sabahın erken saatlerinde yapıldı. İlk uçuşa Başkan Büyükkılıç da katıldı.
Kayseri turizminin çeşitlendirilmesi için önemli bir hizmet olan balon turizmi resmen Kayseri’de de başladı. Soğanlı bölgesinde yapılan ilk uçuşta üç balon havalandı. İlk uçuşa, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmuz Günaydın, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan da katıldı.
Uçuş öncesi bir açıklama yapan Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, balon turizminin Kayseri turizmine ciddi katkılar sunacağını söyledi. Balon uçuşlarının hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldız, “Kayseri sadece sanayisi ve ticaretiyle değil turizmiyle de ülke sınırlarını taşan bir üne sahip olacaktır” dedi.
TURİZM İÇİN DURMAK YOK
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da açıklamasında sanayi ve ticaretin merkezi olan Kayseri’nin turizmin de merkezi olması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Balon uçuşlarıyla turizm için en önemli çalışmalardan birisine imza atıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, emeği geçenlere teşekkür etti. Gastronomi çalıştayı yaptıklarını, Kültepe için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü, sağlık turizmini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Durmak yok Kayseri turizmini çeşitlendirmeye devam” diye konuştu.
Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke’nin “Hayırlı olsun” dilekleriyle katıldığı bu önemli günle ilgili konuşan Vali Şehmus Günaydın da “Kayseri için önemli bir girişim. Destek verenlere teşekkür ediyoruz. Kayseri’mizin sahip olduğu turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik” dedi.
EŞSİZ GÜZELLİĞİYLE SOĞANLI VADİSİ
Açıklamaların ardından balon turizmi resmen Kayseri’de de başladı ve ilk uçuşlar gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinde üç balonun havalandığı ilk uçuşa Kayseri protokolü de katıldı. Soğanlı vadisinin eşsiz güzelliği ve güneşin doğuşu havalanan balonlardan izlendi.