Başkan Çelik KADEM’in Kayseri Şubesi’nin açılış programına katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)’in Kayseri Şubesi’nin açılış programına katılarak inancımızda ve kültürümüzde kadının yeri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Çelik, kadınlar için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalardan da bahsetti.
KADEM’in Kayseri Şubesi açılış programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve KADEM yöneticilerinin yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özdem, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Programa eşi İkbal Çelik ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KADEM’in kurulduğu günden bu yana çok önemli çalışmalara imza attığını belirterek, Kayseri şubesiyle şehrimizde çok daha aktif faaliyet gösterecek olmasından büyük memnuniyet duyduğumu söyledi. Kadınlara sadece kadın oldukları için değil insan oldukları için hak ettikleri değeri veren bir kültürün ve inancın mensupları olduğumuzu ifade eden Başkan Çelik, “Sevgili Peygamberimiz ‘Müminlerin iman bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır’ şeklinde buyuruyor. Orhun Kitabeleri'nde ise ‘Hakan ve Hatunun Buyruğu’ sözü ile başlayan ifadeler yer alıyor. Ayrıca liderine ‘Han’ diyen Türk kültüründe kadına da ‘Han’ sözcüğünden türeyen ‘Hanım’ ifadesi verilmiştir. Tüm bu örnekler Türk ve İslam dünyasının kadını ne denli önemli ve özel bir yere koyması gerektiğini göstermektedir” dedi.
Zaman zaman kadınlarımıza gereken değerin verilmediği olaylarla karşılaştığımızı ifade eden Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak kadının toplumdaki yerini ve değerini artıran örnekler de çok. İşte KADEM bu örneklerden bir tanesi. Kadının etkisini ve gücünü ortaya koymasını sağlayan çok önemli çalışmalar yapıyor. Büyükşehir Belediyemizin de bu yönde çok önemli faaliyetler sürdürdüğünü söylemeliyim. Sanat ve mesleki eğitimde Anadolu’nun markası olan KAYMEK bu çalışmalarımızdan bir tanesi. Kadınlarımızın boş zamanlarını değerlendirebilmeleri ve aile ekonomilerine katkıda bulunabilmeleri için hobi ve meslek kurslarımız önemli bir işlev görüyor. Bu kurslarımızla pek çok kadınımız meslek öğrenerek iş hayatına atılıyor. Yine KAYMEK tarafından verilen girişimcilik eğitimleri ile pek çok kadınımız kendi iş yerlerini kuruyor. Bir yıl içerisinde 22 bin kursiyerimize kurs verdiğimizi ifade edersem ne denli etkin bir görev üstlendiğimizi sanırım ifade etmiş olurum. Üstelik bu imkanları sadece kent merkezindeki hanımlarımıza sunmuyoruz. Tüm ilçelerimizdeki hanımlar bu hizmetlerimize rahatlıkla ulaşabiliyor. Tüm ilçelerimize Kadın ve Gençlik merkezleri yaptık. O ilçelerin en prestijli binaları niteliğindeki kadın ve gençlik merkezlerinde KAYMEK’in kurs merkezlerinin yanı sıra kapalı yüzme havuzu, fitnes salonları, çok amaçlı salonlar, kadınlar lokali, cep sineması, internet salonu, kütüphane gibi birimler bulunuyor. Nüfusu 2 binin altına düşen ilçelerimizde dahi Kadın ve Gençlik Merkezleri yaparak hizmeti tüm kadınlarımızın ayağına götürdük. Tek amacımız kadınlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda çok daha iyi duruma gelmeleri. Bu hizmetlerimizi çok daha artırarak kadınlarımızın sorunlarını en aza indirgemek için çalışmaya devam edeceğiz. Alemlere rahmet olarak gönderilen ve bizlerin Kuran-ı Kerim ile birlikte yol haritamız olan Peygamberimiz ‘Kadınlar hakkında size hayrı vasiyet ediyorum’ buyurmuştur. Dolayısıyla O’nun vasiyetini yerine getirmek en önemli görevlerimizdendir. Böyle bir inancın mensuplarının kadınlara karşı olumsuz tutumlar takınması söz konusu olamaz, olmamalıdır.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerinin sonunda kadınlarımız ve toplumun tüm kesimlerinin bu şehirde ve ülkemizde huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşaması için çalışmaya devam edeceklerini ve bu hedefler için yapılan çalışmalara da destek vereceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından KADEM Kayseri Şubesi İl Müftüsü Şahin Güven’in dualarıyla açıldı.