Başkan Çelik, hemşehrimiz Kadir Has’ın vefatının 11. yıl dönümünde bir açıklama yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’nin ve ülkemizin yetiştirdiği en büyük hayırseverlerden Kadir Has’ın ölümünün 11. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada Kadir Has’ın asla unutulmayacağını ve eserleriyle yaşamaya devam edeceğini belirtti. Başkan Çelik, Kadir Has’ın hayırseverliğin simgesi olduğunu kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 11 yıl önce aramızdan ayrılan Kadir Has’ın sadece Kayseri’nin değil ülkemizin en büyük hayırseveri olduğunu söyledi. Kadir Has’ın eğitimden kültüre, sağlıktan spora kadar birçok alanda eserler yaptırdığını ve hayır yaparken memleketi Kayseri’ye özel önem verdiğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Rahmet ve şükranla andığımız Kadir Has Amcamız, ülkesinin ve memleketi olan şehrimizin daha güzel olması, çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için büyük gayret göstermiş örnek bir şahsiyetti. ‘Biz buraya, yaptığımız bağışlarla övünmeye değil, doğduğumuz toprakla ödeşmeye geldik’ sözü gönlünün yüceliğini gösteren hayırseverliğin simge sözlerinden birisi olmuştur. Doğduğu toprakla ödeşmeyi başaran, memleketin dört bir yanındaki hayır eserleri ile gönlümüzde var olmaya devam edecek olan Saygıdeğer büyüğümüz Kadir Has’ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, böylesi önemli bir şahsiyetin hemşehrimiz olmasından gurur duyduğumuzu belirtiyor, kazandırdığı eserler nedeniyle şehrim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.