Hayırsever Osman Ulubaş tarafından yapılacak olan ilk ve anaokulu ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak spor salonu ve çevre düzenlemesinin temeli atıldı.
Büyükşehir Belediyesi-Hayırsever işbirliği ile Kayseri yeni eğitim tesislerine kavuşmaya devam ediyor. İlimizin önemli Hayırseverlerinden Osman Ulubaş’ın yaptırdığı ilkokul ve anaokulunun temeli Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrimizin yetiştirdiği hayırseverlerden övgüyle bahsetti ve Kayseri’de sadece kişilerin değil kurumların da hayırsever olduğunu kaydetti.
Gültepe Mahallesi’nde yapılmakta olan Osman Ulubaş İlkokulu ve Anaokulu’nun temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı. Törende bir konuşma yapan İlimizin önemli hayırseverlerinden Osman Ulubaş, hayırlarının devam edeceğini belirtti.
“KAYSERİ’NİN EN ÖNEMLİ DEĞERİ İNSANLARI”
Kayseri’nin en önemli değerinin insanlar olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Dünyada yaşadığı şehre bu kadar bağlı bir başka topluluk daha yoktur. Bu yüzdendir ki, Kayseri dünyanın en hayırsever şehridir. Sadece Kayseri’ye değil Türkiye’nin her yerine el uzatan insanlarımız var. Hayırseverlik şehrimizde biraz da bulaşıcı hale geldi. İnsandan insana da, insanlarımızdan kurumlarımıza da bulaşıyor. Hayırsever Kayseri’nin kurumları da bir bir hayırsever hale geldi. Bunlardan birisi de Büyükşehir Belediyesi. Bizler de eğitim başta olmak üzere şehrimizin ihtiyaç duyduğu her noktaya yetişmeye çalışıyoruz. Bu anlamda pek çok eğitim tesisini şehrimize kazandırdık. Birçok okulumuzun çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak Hayırseverimiz Osman Ulubaş’ın burada yaptıracağı 24 derslikli Osman Ulubaş İlkokulu ile 8 derslikli Anaokulu’nun ortasına bir spor salonu yapacağız. Ayrıca okulun çevre düzenlemesini de biz gerçekleştireceğiz” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin fiziki yatırımlar anlamında Türkiye’nin en pratik ve en güçlü belediyesi olduğunu vurgulayan ve insana yatırımı fiziki yatırımların da önünde tuttuklarını dile getiren Başkan Çelik, “Bu anlamda Genç KAYMEK Gençlik Merkezleri ile 12 tesisimizde her yıl yaklaşık 12 bin öğrencimize eğitim ve öğretim desteği veriyoruz. Her yıl yaklaşık 20 bin öğrencimize kaynak kitap dağıtıyoruz. Eski Amerikan Koleji olan Talas Gençlik Merkezimizle başarılı öğrencileri kampa alıyor, Türkiye’yi hatta dünyayı yönetmeye talip olacak gençleri yetiştiriyoruz. KAYMEK sanat ve mesleki eğitim kurslarımız ile her yıl yaklaşık 50 bin vatandaşımıza kurs veriyoruz. Nüfusu 2 binin altında olan ilçelerimiz de dahil olmak üzere tüm ilçelerimize yaptığımız kadın ve gençlik merkezleriyle, KAYMEK ve Genç KAYMEK hizmetlerini ilçelerimizdeki vatandaşlarımızın da almasını sağlıyoruz.  Bu ve benzer çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz” diye konuştu.
Törene katılan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da konuşmasında eğitimde geldiğimiz noktayla yetinmediğimizi ve çok daha iyi noktalara gideceğimize inancını dile getirdi. Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ise Osman Ulubaş’ın hayır eserlerinden bahsetti ve bu hayırların devam edeceğini söyledi. Elitaş, Osman Ulubaş’ın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a “Yaptırdığım hayır eserlerini siz açarsanız katıldığınız her açılış için bir okul daha yaptıracağım” dediğini hatırlattı. Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında Hayırsever Osman Ulubaş’ın şahsında tüm hayırseverlere teşekkür etti.
“HAYIR ESERLERİNE KOŞMAK ZAHMET DEĞİL ZEVKTİR”
Törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı. Hayırseverlerin eğitime katkıları nedeniyle teşekkür eden Bakan Selçuk, “Bu tür hayırlara koşmak bizim için bir zahmet değil zevktir. Bizim evlatlarımızın eğitimi yükseldikçe bu ülke yükselecektir. Eğitimde niteliğin, kalitenin artırılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde millet olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hayırseverlerimizin özellikle Kayseri’de büyük eserler kazandırması bizi mutlu ediyor. Bu ülkenin evlatları adına şükranlarımızı ifade ediyoruz. Eğitime bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Osman Ulubaş İlkokulu ve Anaokulu’nun temeli Bakan Selçuk ve beraberindekiler tarafından atıldı.