KAYMEK’teki kursiyer sayısı geçen yıla göre yüzde 35 oranında arttı.
Sanat ve mesleki eğitimde Anadolu’nun markası olan KAYMEK’in 2017-2018 eğitim yılı 1.Dönem kursları sona erdi. Kursları başarıyla tamamlayan 6 bin 062 kursiyere sertifikaları verildi. Sertifika törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik KAYMEK’teki aile ortamına dikkat çekti ve tüm Kayserilileri KAYMEK kurslarıyla tanışmaya davet etti. 
Hayat boyu eğitimin önemli bir adresi haline gelen KAYMEK, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen sertifika töreniyle 1. Dönem kursiyerlerine sertifika verdi. 
KAYMEK KURSLARI TEDAVİ DE EDİYOR 
Törende açılışı konuşmasını kursiyerler adına Nalan Dalmış yaptı. Kanser hastası olan ve hastalıkla KAYMEK kursları sayesinde mücadele ettiğini ifade eden Nalan Dalmış, bugüne kadar 10 farklı dalda sertifika aldığını belirtti ve beş yıldan beri devam ettiği KAYMEK kurslarının kendisine inanç kazandırdığını dile getirdi. Hastalığı nedeniyle KAYMEK’e ara veren ve bu sene tekrar kurslara başlayan Dalmış, KAYMEK kurslarının kendisine terapi gibi geldiğini söyledi.
KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları Müdiresi Mürşide Gonca Aslan da konuşmasında 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 6 bin 62 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirtti. Yeni dönem kayıtlarının başladığını ve daha şimdiden 7 bin 600 kişiye ulaşıldığını vurgulayan Aslan, yine dolu dolu bir eğitim-öğretim yılı geçireceklerini kaydetti.
“KAYMEK STRES ALIR”  
Sertifika törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik ise insana yatırımın önemini vurgulayarak, “Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, planlama, alt ve üstyapı gibi fiziki yatırımlar konusunda çok önemli çalışmalar yapıyor. Bundan dolayı da Türkiye’nin örnek alınan, model olan bir belediyesi. Ancak Büyükşehir Belediyemizin en önemli özelliği insana yatırımı merkeze alan anlayışı.  İnsana yatırıma öncelik veren bu anlayış, başta KAYMEK hizmetleri olmak üzere spor, sanat, kültür alanındaki çalışmaların sürekli gelişmesini sağlıyor. Her alanda insan kalitemizin arması için yapılan bu çalışmaların sadece bugünümüze değil geleceğimize de çok büyük katkı vereceğine yürekten inanıyorum” dedi. KAYMEK’in büyük bir aile olduğunu da belirten İkbal Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aile ortamı sağlayan en önemli unsurlar özveri, hoşgörü ve sevgidir. Bu unsurlar aile sıcaklığını da beraberinde getiriyor. KAYMEK’te var olan aile ortamının kursiyerlerimize de sirayet ettiğine ve bu sıcak ortamda çok güzel ürünler ortaya koyduklarına defalarca şahit oldum. Sertifika törenimiz vesilesiyle bir kez daha Kayseri’de yaşayan hanımlarımıza çağrıda bulunarak bu sıcak aile ortamına davet ediyorum. KAYMEK’te sağlanan ortamın çağımızın hastalığı olan strese de birebir olduğunu belirtmek istiyorum. Şu an salonumuzda bulunan kursiyerlerimizin yüzlerindeki huzur ve mutluluk da bunun en büyük kanıtı.”  
Törende daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcüman ve Mehmet Akif Yavuz tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.
Sertifika töreninin ardından Büyükşehir Belediyesi girişinde KAYMEK tarafından Esma-Ül Hüsna sergisi açıldı. Sergide Maraş İşi ile yapılmış 44 eser yer aldı.