Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘genç dostu belediye’ anlayışı ile düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencileri ile buluşmaya devam ediyor. Selçuklu Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Büyükkılıç, “Şehrimizdeki her türlü ortamı ve altyapıyı sizlere hazırlamak için çırpınıyoruz” dedi.

Selçuklu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliğine Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Büyükkılıç, sınıfları gezdi, öğretmenler odasını ziyaret ederek öğretmenlerle sohbet etti.

Keyifli bir ortamda gerçekleşen etkinlikte, Kayseri’de yürüttükleri eğitim faaliyetleri ve genç dostu projelerle ilgili çalışmalardan bahseden Büyükkılıç, kentte eğitim, öğretim kalitesinin artması için gayretlerinin süreceğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin işveren ile iş arayanı buluşturup istihdama katkı sağlayacak Kariyer Merkezi projesini anlattı.

Etkinlik kapsamında yaptığı konuşmasında pandemi dolayısıyla aşı hatırlatmasında bulunan Başkan Büyükkılıç, normalleşme süreci çalışmalarına destek verilmesini istedi. Konuşmasına, tecrübelerini anlatarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Böyle pırıl pırıl gençliği olan Kayseri’mizde, her biri adeta değerlerine sahip, bu milletin evladı olarak bu ülkeye layık olma yönünde çırpınan bir gençlikten söz ediyoruz. Şehrimizi ve ülkemizi geleceğe hazırlamak, çağın gereklerine uyarlamak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimi ile çağdaş uygarlık düzeyine eriştirmek bizim ‘olmazsa olmazımız’ olmalıdır.  Bu laf ile olmaz, çalışmakla olur, kendimizi yetiştirmekle olur. Zamanımızı iyi değerlendirmekle olur. Dünyayı tanımakla olur” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZDEKİ HER TÜRLÜ ORTAMI VE ALTYAPIYI SİZLERE HAZIRLAMAK İÇİN ÇIRPINIYORUZ”

Gençleri, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan, ona mahkûm olan değil, hükmeden gençler olarak gördüklerini ve onları böyle hazırlamak istediklerini belirten Büyükkılıç, “Biz sizleri böyle görüyoruz, böyle hazırlamak istiyoruz. Şehrimizdeki her türlü ortamı ve altyapıyı bu anlayış içerisinde sizlere hazırlamak için çırpınıyoruz. Aidiyet duygusu dediğimiz sahiplenme duygusunu oluşturmak için sizlerin beklentilerine cevap verme durumundayız. Bizim yapacağımız sizi iyi dinlemek, sizi iyi anlamak, size sabırla adeta cevap vermesini ve yaklaşmasını bilmek” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKKILIÇ’TAN GENÇLERE TAVSİYELER

“Önceliğiniz derslerinizde başarılı olacaksınız, görevinizi yapacaksınız” diyerek gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Büyükkılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sevgili gençler, önceliğiniz derslerinizde başarılı olacaksınız. Önceliğiniz, görevinizi yapacaksınız. Bütün bunların yanında zihinsel gelişiminizi, kişisel gelişiminizi sağlamak, toplum içeresinde saygın konuma gelmek için de tabi ki donanımlı olacaksınız. Sosyal yönünüzü çok geliştirecek, o yönünüzle zengin olacaksınız. Özgüven içerisinde olacaksınız. Hiç çekinmeden kendinizi ifade edeceksiniz. Biz hep doğruları, güzellikleri toplum içinde örnek davranışları önemseyen bir neslin sahipleriyiz diyerek çok şükür kendimizi değerlendiriyor ve böyle görüyoruz. Siz Anadolu gençliğisiniz, siz Türk milletinin asil evlatlarısınız. Ay yıldızlı Türk bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize sahip çıkmanın ne demek olduğunu binlerce, on binlerce, yüz binlerce şehitlerin kanlarıyla sulanmış bir cennet vatan üzerinde yaşadığımızı bilenlersiniz.”

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik ise pırıl pırıl gençler gördüğünü ifade ederek, “Maşallah pırıl pırıl gençler görüyorum. Toplumu canlı ve dinamik tutan temel değişken gençlerimizdir. Türkiye’nin başarısı, ilerlemesi siz değerli öğrencilerimizin bilgili ve donanımlı olmasına bağlıdır” dedi.