Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümüze özel bir etkinlikle devam etti. Çanakkale Zaferi'nin destansı hikayesi "Gelibolu'dan Mektuplar" adlı oyun ile sahneye taşındı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Tiyatral Sanatlar Akademisi tarafından “Gelibolu’ya Mektuplar” adlı oyun sahnelendi. Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunda 1. Dünya Savaşı’nda Çanakkale Boğazı’nı kolayca geçme hayalleri kuran Anzakların, nasıl çetin bir mücadelenin ortasına düştükleri anlatıldı.
Şafak Tok'un yönettiği oyunda Ergin Düzgün, Mert Karadaş, Selim İşcan,  İbrahim Tül ve Mustafa Haki Karakaya rol aldı.