Engelli engelsiz herkesin kullanabileceği Spor Salonu ile Kapalı Tenis Kortları inşaatının temel atma töreninde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, önemli açıklamalarda bulundu.
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin engelli ve engelsiz ayrımı olmaksızın spor için var olan engelleri ortadan kaldıracak şekilde projelendirdiği Spor Salonu ile kapalı tenis kortlarının temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bu projelerimiz hem engelli vatandaşlarımıza engelsiz koşul oluşturacak, hem de engeli bulunmayanların hizmet almasına fırsat verecek” dedi. Büyükkılıç, hasta yakınlarının ihtiyacını karşılamak amacıyla aynı bölgeye yapılacak misafirhanenin ihalesinin de gerçekleştirildiğini açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes Üniversitesi karşısındaki Engelsiz Yaşam Merkezi Kompleksi içerisinde yer alan ve bünyesinde bay-bayan soyunma-wc-duşlar ve idari ofisler bulunan Spor Salonu ile 2 adet tenis kortu bulunan Kapalı Tenis Kortu’nun temel atma töreni gerçekleşti. Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İl Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri ve davetliler katıldı.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, törende millet bahçesinden devlet tiyatrolarına, sağlık turizminden balon turizmine kadar birçok konu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Amaçlarının Kayseri’yi sosyal ve kültürel açıdan en güzel konum ve duruma getirmek olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Engelli ve engelsiz ayrımı gözetmeksizin, spor için var olan engelleri ortadan kaldıracak bu iki tesisimizi hayata geçirince Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin hem hizmetlerine destek olacak, hem de akşamları ve hafta sonları vatandaşlarımıza hizmet edecek şekilde herkese açık olacak” dedi.
MİLLET BAHÇESİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Büyükkılıç, Millet Bahçesi’nde çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Hatırlanacağı üzere Millet Bahçemizin ihalesi yapıldı, şuanda çalışmalar devam ediyor, 1 milyon 260 bin metrekarelik bir projedir. Ayrıca 80 bin metrekarelik Diyanetimize, 25 bin metrekarelik Milli Eğitimimize ayrılmış olan eğitim alanlarımız mevcut. Orada da gerekli çalışmalar hayata geçirilecek. Şehrimiz gelişiyor, güzelleşiyor” diye konuştu.
BAŞKAN ERÜ’YÜ TEBRİK ETTİ VE BİR PROJEYİ DAHA HAYATA GEÇİRECEKLERİNİ SÖYLEDİ
Bu alanda yakın zamanda üçüncü tesisin temel atma törenini gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu: “Burada ihalesini yaptığımız, yakında temelini atacağımız üçüncü tesisimiz olacak. Erciyes Üniversitemiz bizim gururumuz ve araştırma üniversitesidir. Tıp Fakültesi Hastanesi de sadece Kayseri’ye değil, ülkemize ve bölgemize ve uluslararası standartlarda sağlık hizmetleriyle bilinmektedir. Son süreçte de rektörümüz ve şahsını aşı konusunda tebrik ve teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde yaptığı çalışmalar da gururumuz olmuştur. Böyle güzide bölgede hizmetler veren hastanemizin en önemli ihtiyaçlardan birisi olan hasta yakınlarının sosyal amaçlı ihtiyaçlarını gidermek üzere bir çalışma yaptığımız projeyi paylaşmıştık. Vatandaşlarımız arabanın içerisinde yatıyor, otoparklar kalıyor diye yakınmalar oluyordu, onu da önemseyerek o projemizin de yakında temelini atacağız. 25 yataklı, sosyal donanımı ile bir tesisimiz söz konusu olacak. Kayserimizin gençliğine hizmet etmek amacıyla yine hatırlanacağı üzere akademi olarak hizmet veriyoruz. Üniversiteli gençlerimizin çamaşırlarını rahatlıkla yıkayabileceği ortamı da hazırladığımızı da daha önceki projelerimiz bağlamında ifade etmiş, hayata geçirdik.”
“KAYSERİ’YE ÖZGÜ TİYATROCU SANATÇILARIMIZ YETİŞECEK”
Büyükkılıç, Valiliğe, İl Kültür Müdürlüğü’ne ve Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkürlerini sunarak, “Kayserimizde yeni dönem başladı. Devlet Tiyatrosu Bölge Müdürlüğü kuruldu. Bakanlıklarımızın süreçleri tamamlanınca İnşallah Kayseri’ye özgü tiyatrocu sanatçılarımız yetişecek, burada bölge tiyatro merkezi kurulmuş olacak.  Kayserimiz için önemli kazanım ve güzelliklerdir. Gazeteciler Cemiyetimize de teşekkür ediyorum, en çok kültürel, sosyal yönden bizleri yüreklendiren, teşvik eden yazıları ile gündeme getiriyorlar” diye konuştu.
“ERCİYES’E GÜZELLİKLER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Şehrin turizm ve kültür açısından gelişmeye devam ettiğinin altını çizen Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Balon turizmi başlatıldı ancak pandemi dönemi nedeniyle ara verildi, yakında Kapadokya ile müşterek toplantı yapacağımızı paylaşmak istiyorum. Erciyes’imiz kayak merkezimiz, yüksek irtifa merkezimiz, çıkacak sıcak suyumuz ile bizim yüz akımızdır. Dün de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, sayın valimiz ile ağaç dikimi çalışmaları yaptık ve Erciyes’e güzellikler katmaya devam ediyoruz” dedi.
“16 İLÇE BELEDİYE BAŞKANI İLE EL ELE GÖNÜL GÖNLE”
Başkan Büyükkılıç, bugün temel atma töreni yapılan projelerle ilgili de şu bilgileri verdi: “Bu projelerimizden Kapalı tenis kortumuz iki adet olacak. Kış şartlarında da bu hizmetin verilmesini önemsiyoruz. Her bir tenis kortumuz 665 metrekareye sahip olup, projenin inşaat alanı bin 450 metrekaredir. Yaklaşık 3 milyon 189 bin liraya mal oluyor. Bay-bayan soyunma odaları duşlar ve idari ofisler bulunacak. Engelsiz Yaşam Merkezi Spor Salonumuz da 2 milyon 140 bin liraya mal olmuş durumda, bin metrekare inşaat alanı mevcut, hem engelli vatandaşlarımıza engelsiz koşul oluşturacak, hem de normal vatandaşlarımızın da burada hizmet almasına fırsat verecek. Projede kapalı voleybol, hentbol ve basketbol sahası, tribün-seyirci izleme alanı, antrenman salonu, bay-bayan soyunma-wc-duşlar ve idari ofisler bulunacak. 16 ilçe belediye başkanı ile el ele gönül gönle diyoruz, hiçbir noktada ihmalimiz söz konusu değil. Beklentilere cevap verme konusunda gayret gösteriyoruz. Daha güzel hizmetlerle buluşmayı, Allah nasip eylesin.”
Büyükkılıç, son olarak maske, mesafe ve temizlik kuralı konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.
VALİ GÜNAYDIN: “KAYSERİ OLARAK GÜCÜMÜZÜN, POTANSİYELİMİZİN FARKINDAYIZ”
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da törende yaptığı konuşmada, “Gençlerimiz, vatandaşlarımız spor yapsın, yaz, kış yapsın diye kapalı alanlarda da spor tesisleri inşa ediliyor. Açık alanda çok önemli yatırımlar yapıldı. Erciyes’te Yüksek İrtifa Merkezi kapsamında çim sahalar yapıldı, hem ilimizdeki spor kulüplerine hem de ilimiz turizmine büyük katkıları olacağını görüyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen, katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Kayseri olarak gücümüzün, potansiyelimizin farkındayız. Erciyes’imiz dünya markası, dünya incisi, orada ağaç diktik, Erciyes gibi bir inciye dün talimatı verdik, 1 buçuk milyon ağacı önümüzdeki sezon ağaçla buluşturacağız” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından protokol heyeti, Türkiye’ye örnek gösterilecek bu önemli projeye ait inşaatın temelini atacak olan ilk butona bastı ve inşaat alanında incelemelerde bulundu.