Kaliteyi uygun fiyata sunan KAYTUR, zararlı tüm katkı maddelerden arındırılmış bir menü ile hizmet verecek.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren KAYTUR, şehrin farklı bölgelerindeki tesisleriyle kaliteyi uygun fiyatla halka sunuyor. Kayserililere çok daha iyi hizmet verme hedefindeki KAYTUR, yeni bir hamle daha yaparak Türkiye’nin en sağlıklı mutfağı için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yemek alanında dünyanın önemli otoritelerinden olan Yunus Emre Akkor ile yaptıkları çalışmadan bahsetti ve KAYTUR tesislerinde tüm katkı maddelerinden arındırılmış menülerin olacağını belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Emirgan Parkı’nda bir süre önce açılan KAYTUR bünyesindeki Emirgan Köftecisi Tesislerinde önemli açıklamalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin daha iyi hizmet vermek için her alanda uzman kişilerle çalıştığını ifade eden Başkan Çelik, yemek konusunda da bu alandaki otoritelerden birisi olan Yunus Emre Akkor ile çalışmaya başladıklarını söyledi. Yunus Emre Akkor’un Selçuklu, Osmanlı ve Türk mutfağını bir arada bilen ender otoritelerden birisi olduğunu uluslararası ünü ve ödülleri bulunduğunu vurgulayan Çelik, “KAYTUR olarak anlaştığımız Yunus Emre Akkor servisten personelin davranışlarına ve mutfakta yapılacak ürünlere kadar her konuda bize danışmanlık yapıyor. KAYTUR’un eşsiz lezzetlerinde emeği var. Yunus Emre Akkor ayrıca Kayseri yemek kültürünü ortaya koyacak geniş kapsamlı bir eseri de hazırlayacak” dedi.
“BAŞKANIMIZIN VİZYONU BENİ ŞAŞIRTTI”
Dünyaca ünlü Şef Yunus Emre Akkor da “Dünya çapında firmalarla çalışıyoruz. Bir belediyeden iş teklifi geleceğini hiç düşünmemiştim” dedi ve bu anlamda Başkan Mustafa Çelik’in vizyonunun kendisini şaşırttığını söyledi. Başkan Çelik’in desteği ile KAYTUR tesisleri için projelere başladıklarını ifade eden Akkor, “Servis, sunum, yemeklerin lezzeti önemli; ama bundan daha önemli bir şey var. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tüm tesislerinde toplum sağlığına zararlı olan katkı maddeleri, glikoz şurubu ve trans yağların tamamından arınmış bir mutfağımız olacak. Türkiye’de ilk defa özellikle çocuklarımız için çok daha sağlıklı mutfağa sahip belediye tesislerinden bahsedecek duruma geleceğiz. Ekim ayı gibi menülerin tamamını revize ederek bu duruma gelmiş oluruz. KAYTUR’un tüm tesislerinde özellikle çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yemek yedirebilirsiniz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sağlıklı, kaliteli ve güvenilir lezzetleri KAYTUR’da en uygun fiyata verdiklerini de sözlerine ekledi.