Başkan Büyükkılıç, Cumhuriyet’in 97’nci yaşını kutladı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümünde birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Yediden yetmişe 97’nci yılın coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz. En büyük bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
“97. YILIN COŞKUSUNU VE HEYECANINI YAŞIYORUZ”
Başkan Büyükkılıç, mesajında “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesinin ardından, her yıl 29 Ekim gününü milli bayramımız olarak kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından en büyük bayram olarak nitelendirilen Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yılının coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN DİK DURUŞU GÜÇ VE MORAL VERİYOR”
Son günlerde Fransa, Hollanda ve ABD yetkilileri başta olmak üzere, Müslümanlara, Türklere ve özellikle İslam dinimize karşı haddini aşan açıklamalar yapıldığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi: “97 yıl önce olduğu gibi yine ülkemiz ve Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlar devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin gösterdiği başarı yine birilerini rahatsız etti. Bu saldırılar karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, biz Türk milletine ve İslam dünyasına hem güç, hem de moral veriyor. Yediden yetmişe birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutarak, biz de Sayın Erdoğan’a güç vermeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı, al bayrağımız göklere kolay çekilmedi, büyük bedeller ödendi ve ödenmeye devam ediyor. Bizler de kutsal emanet olan vatanımızı daha güçlü şekilde, çocuklarımıza, gençlerimize ve torunlarımıza emanet etmeliyiz.”
Başkan Memduh Büyükkılıç, konuşmasında 100. yıla da vurgu yaparak, “Bu duygu ve düşüncelerle canıyla, kanıyla yedi düvele karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanımızı emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyor, 100. yılına yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’nci yaşını bir kez daha canı gönülden kutluyorum” diye sözlerine ekledi.