Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, görevi Mustafa Çelik’ten devraldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Adliyesi’nden mazbatasını teslim aldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek devir teslim törenine katıldı. Başkan Büyükkılıç, ilk mesajında “Biz bir aileyiz” ifadelerini kullandı ve “Üstlendiğimiz yükün farkındayız. Ekibimiz, birikimimiz ve siyasi gücümüzle; el ele gönül gönüle daha güzel günlere yürüyeceğiz” diye konuştu.   
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, devir teslim törenine eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve MHP İl Başkanı Serkan Tok ile birlikte geldi. Başkan Büyükkılıç, çiçekler, alkışlar ve Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun çalmış olduğu “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” adlı şarkı eşliğinde Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Başkan Büyükkılıç, 15 Şubat 2015 tarihinden bu yana bu görevi sürdüren Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları tarafından karşılandı.
“İL BAŞKANLARINDAN BİRLİK MESAJI”
Büyükşehir Belediyesi girişinde gerçekleştirilen devir teslim töreninde ilk konuşmayı MHP İl Başkanı Serkan Tok yaptı. Bir Kafkas atasözünde “Eskiyi Öv Yeniyi Seç” dendiğini hatırlatan Tok, “Mustafa Çelik Başkanımızı övgüyle anacağız. Memduh Büyükkılıç Başkanımızın da çok başarılı hizmetler yapacağına yürekten inanıyoruz” dedi. AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da konuşmasında, devir teslim töreninde veda gibi bir atmosferin olmadığını ve herkesin yüzünün güldüğünü belirtti. Bu şekilde devir teslim törenlerinin her yerde olamayacağını dile getiren Çopuroğlu, “Allah nazardan saklasın” ifadelerini kullandı.
“GÖNÜL HUZURU İLE NÖBETİ DEVREDİYORUM”
15 Şubat 2015 tarihinden bu yana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Çelik de konuşmasında 150 yıllık belediye tarihinin 43. Başkanı olarak görevini gönül huzuru ile devrettiğini söyledi. Mazeret üretmeden çalışarak Kayseri’ye önemli eserler kazandırdıklarını ifade eden Çelik, “Mesai arkadaşlarıma, hükümetlerimize ve bize güç veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Rabbim tüm belediye başkanlarımızın yar ve yardımcısı olsun” dedi. Başkan Çelik, sözlerinin sonunda duygularını saklayamadı ve göz yaşlarına güçlükle hakim oldu.
“BİZ BİR AİLEYİZ”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 3 Nisan 2019 tarihi itibarıyla teslim alan Dr. Memduh Büyükkılıç da konuşmasına, böylesine güzel bir karşılama programı için teşekkür ederek başladı. Nezih bir ortamda güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Bu ortamı sağlayan herkese ve bizlere güvenen Kayserimizin güzel insanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasında aile vurgusu yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Biz beraberiz ve hep beraber bir aileyiz. 16 belediye başkanımıza da başarılar diliyorum. Üstlendiğimiz yükün farkındayız. Ekibimiz, birikimimiz ve siyasi gücümüzle çalışarak hep beraber, el ele, gönül gönüle daha güzel günlere yürüyeceğiz” diye konuştu.
“ÇİÇEĞİ EŞİNE VERDİ”
Büyükşehir Belediyesi girişinde yapılan devir teslim programının ardından Başkanlık Makamına geçildi. Başkan Çelik, Başkan Büyükkılıç’a çiçek takdim etti. Başkan Büyükkılıç da çiçeği eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç’a verdi.
“ALLAH BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN”
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Başkanlık makamında da basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Seviyeli, huzurlu ve anlayış içerisinde bir seçim dönemi geçirdiklerini ifade eden Büyükkılıç, “Bu ortama katkı sağlayan tüm siyasi partilerimize ve adaylarımıza teşekkür ediyorum. Kayserimize yakışan da buydu. Bundan sonra bu ortamı daha da geliştirmek görevimiz olacaktır. Hiçbir zaman ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, 16 ilçemizi bağrımıza basarak hizmet edeceğiz. Daha çok icraat daha az lafla işimize gücümüze bakacağız. Bizlerden hizmet bekleyen herkese hizmet götüreceğiz. Allah birlik beraberlik ve huzurumuzu bozmasın” diye konuştu.