Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de örneği olmayan Engelsiz Çocuk Evi projesinin ikincisini şehrimize kazandırıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de örneği olmayan Engelsiz Çocuk Evi projesinin ikincisini şehrimize kazandırıyor. Düzenlenen törenle temeli atılan ve Mimarsinan Parkı içinde yapımına başlanan Engelsiz Çocuk Evi’nin yapımını Hayırsever Zafer Ateş üstlendi. Engelsiz Çocuk Evi, Hayırseverimizin genç yaşta kaybettiği kızı Yüksel Ateş’in adını taşıyacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, temel atma töreninde yaptığı konuşmada gerçek gönül belediyeciliğinin bu tür yatırımlar olduğunu söyledi.
Mimarsinan Parkı’nda yapılacak olan Yüksel Ateş Engelsiz Çocuk Evi’nin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, bürokratlar ve vatandaşlar ile otizmli, down sendromlu ya da farklı gelişen çocuklar ile aileleri katıldı. 
Törende ilk konuşmayı Beyazşehir Engelsiz Çocuk Evi’ne çocuğunu götürerek bu hizmetten bizzat yararlanan Anne Nadire Kaya yaptı. Çocuğu Alperen’i de yanına çağırarak Engelsiz Çocuk Evi’nin ne denli yararlı olduğunu dile getiren Nadire Kaya, Engelsiz Çocuk Evi’ni ikinci evleri olarak nitelendirdi.  Engelsiz Çocuk Evi ile hayatlarında pek çok değişiklikler olduğunu ifade eden Kaya, “Biz diğer ailelerden çekindiğimiz için çocuğumuzu parka bile götüremiyorduk. Engelsiz Çocuk Evi ile evimize kapanmaktan kurtulduk. Şimdi buraya ikinci evimiz yapılıyor” dedi.
“ÇALMADIK, ÇALDIRMADIK, ÇOK ÇALIŞTIK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de sözlerine 4 yıl önce 21 Mart 2015 tarihinde Akkışla Kadın ve Gençlik Merkezi’nin temelini atarak yatırımlara başladıklarını hatırlattı. 4 yılda çok çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Eğer kentinizi daha yukarılara taşıyacaksanız, kent konforunu yükseltecekseniz çok çalışmak zorundasınız. Bizler de çalıştık, çalıştık, çok çalıştık. Çalmadık, çaldırmadık, çok çalıştık. İlkleri, enleri, tekleri, yenileri yaptık. 4 yılda 4 yeni bulvar yaptık, 14 katlı kavşak yaptık, yeni raylı sistem hatları hazırladık, yeni otobüs ve raylı sistem araçları aldık, ilçelerimizin tamamına sosyal yaşam merkezleri yaptık ve ilçelerimiz için ekonomik destek projelerini hayata geçirdik. Kültür, sanat ve sporda yaptıklarımız Türkiye’de örnek gösterildi. Bütün bunların yanında asıl dua aldığımız projeler gönül belediyeciği çerçevesinde yapılan projelerimiz oldu. Biz gönül belediyeciliğini slogan olmaktan çıkardık. YADES projesi ile yaşlılarımıza evlerinde hizmet verdik. Aşevlerini kaldırıp sosyal yarım kartına geçtik. Kayseri Kardeşlik Platformunu kurduk. Bugün 400’den fazla aileye yardım eden varlıklı ailemiz var. Her derde deva her yaraya merhem olmak için çalıştık” diye konuştu.
YÜKSEL ATEŞ’İN İSMİNİ TAŞIYACAK
Engelsiz Çocuk Evi’nin ilkini de Beyazşehir Mahallesi’nde hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir tesisin örneği yoktu. Açıldığı ilk gün ihtiyacı gördük ve yenilerinin müjdesini vermiştik. İyi ki yapmışız, iyi ki böyle bir yatırımı Kayseri’ye kazandırmışız. Hani trilyonlarca lira harcanan dev projeler var ya, o projelerden çok daha fazla dua aldığımız bir proje oldu. Evinde engelli çocuğu olan anne ve baba için mega proje Beyazşehir Engelsiz Çocuk Evidir. Keza şu an temelini atacağımız ikinci Engelsiz Çocuk Evidir. Evlerinde adeta hapsolan çocuklarımızı VİP servisle haftada bir gün evlerinden alıyoruz ve Engelsiz Çocuk Evi’nde bakım ve eğitimleri ile ilgileniyoruz. Uzmanlarımızın yardımlarıyla onların gelişimlerine katkı sağlarken adeta çocuklarıyla birlikte evlerinde hapsolan aileler de diğer ihtiyaçlarını görme fırsatı buluyorlar. Üstelik gözleri arkada kalmıyor. Güvenle bırakıyorlar ve duayla alıyorlar. Bu dualardan hayırseverimiz de nasibini alacak. Bu eseri Hayırseverimiz Zafer Ateş yapacak. Kendisine teşekkür ediyorum. Tüm hayırseverlerimizle övünüyoruz.”
“İNSANLARA FAYDALI OLMAK İNANCIMIZDA VAR”
Törene katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da engelleri kaldırmanın inanç meselesi olduğunu söyledi ve “Bu yatırımı yapanlar inandıkları için bu eserleri gerçekleştiriyorlar. Kalplerimizdeki engeli kaldırdığımız zaman bu tür projeler yapılıyor. Bunu gerçekleştiren Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Şehmus Günaydın da konuşmasında insanlara faydalı olmanın inancımızın en önemli esaslarından olduğunu dile getirerek, Kayseri’de insanlara faydalı olma anlamında çok özel işlere şahitlik ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsevere teşekkür eden Vali Günaydın, “Biz ihtiyaç sahibi insanları memnun edersek Allah da bizleri memnun edecektir. Kayseri’de Başkanımız Mustafa Çelik ile yapılan tesisleri geziyorum. Bu tesisleri görünce Kayserimizin bir çok sorunu aştığını görüyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yüksel Ateş Engelsiz Çocuk Evi’nin temeli dualarla atıldı.